Kancelářský komplex Orchard v Ostravě koupil Babišův fond Hartenberg

ČTK ČTK
13. 7. 2016 15:08
Komplex Orchard patří k nejmodernějším kancelářským prostorům v Ostravě. Pro Hartenberg, který investuje do společností ve středoevropském regionu, především v České republice, na Slovensku a v Polsku, je Orchard první investicí do nemovitostí.
Komplex Orchard
Komplex Orchard | Foto: The Orchard

Ostrava - Novým majitelem komplexu Orchard, který patří k nejmodernějším kancelářským prostorům v Ostravě, se stal investiční fond Hartenberg Holding. Získal stoprocentní podíl ve společnosti Portal Investments, která je jediným vlastníkem Orchardu. Konečnými vlastníky Hartenberg Holdingu jsou ministr financí Andrej Babiš (ANO) a Jozef Janov, který je řídícím partnerem fondu. Transakci za Hartenberg oznámila Kateřina Batalová. Hodnotu investice neuvedla.

Komplex postavila blízko centra Ostravy zhruba za 50 milionů eur (podle současného kurzu 1,35 miliardy korun) česko-irská developerská společnost Red Group. Dokončila ho v roce 2009. Tři budovy zahrnují 36 000 metrů čtverečních moderních kancelářských ploch třídy A.

Každá budova má pět nadzemních a jedno podzemní podlaží s celkovou kapacitou 12 000 metrů čtverečních kanceláří, které jsou přizpůsobitelné individuálním požadavkům nájemníků. K dispozici jsou parkovací plochy a skladovací prostory. V komplexu sídlí například dopravní společnost AWT, servisní centra tam mají Okin BPS nebo Siemens.

Pro Hartenberg, který investuje do společností ve středoevropském regionu, především v České republice, na Slovensku a v Polsku, je Orchard první investicí do nemovitostí. "Orchard splňuje naše hlavní investiční realitní kritéria tím, že poskytuje různorodou směs domácích a mezinárodních nájemníků a také silný a stabilní finanční tok. Na projektu budeme dále spolupracovat se zkušenou správcovskou společností Red Group," uvedl hlavní analytik Hartenbergu Byron Barker.

Fond podle něj zkoumá český a slovenský realitní trh a hledá další příležitosti k investicím. "Naším cílem je v nadcházejícím roce až dvou investovat do několika dalších nemovitostí v oblasti kanceláří a nákupních center na základě aktuální situace na trhu," uvedl Barker.

Fond Hartenberg disponuje asi pěti miliardami korun. Investuje do společností s hodnotou 40 milionů až 200 milionů eur.

 

Právě se děje

Další zprávy