J&T chce stavět zábavní park. Možná to bude Krtkoland

ČTK ČTK
8. 4. 2014 9:40
Záměr počítá s vybudováním horské dráhy a řady atrakcí pro děti. Investice za 4,1 miliardy korun zabere 80 až 100 hektarů.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Albatros

Bratislava - Finanční skupina J&T zvažuje na Slovensku, v Česku nebo v Polsku postavit zábavní park za 150 milionů eur (4,1 miliardy korun), ve kterém by mohlo najít práci asi 1500 lidí.

Listu Sme to řekl partner J&T Igor Rattaj. Záměr počítá s vybudováním horské dráhy a řady atrakcí pro děti. Definitivní rozhodnutí o tom, zda bude záměr realizován, by mělo padnout během půl roku.

O záměru už v prosinci informoval online deník Aktuálně.cz.

"Chceme vybudovat park víkendového typu, abyste přišli na pár dnů. Takovéto parky jsou v Německu nebo v západní Evropě, no na východě není nic," uvedl Rattaj.

J&T by měla projekt financovat a postavit, zábavní park by podle Sme provozovala společnost Tatry mountain resorts (TMR), která například spravuje lyžařská střediska na Slovensku a také největší český ski areál ve Špindlerově Mlýně.

Zábavní centrum na ploše 80 až 100 hektarů by mělo přilákat návštěvníky z ČR, Slovenska, Maďarska i Polska.

Rozhodnou výhody

O umístění investice rozhodnou patrně přísliby výhod, které firma dostane.

"Budeme se ptát (slovenské) vlády, co nám dá za to, abychom to postavili na Slovensku. Popravdě, na Slovensku nám dá po hlavě, ať se klidíme pryč, protože jsme J&T. Česká vláda se možná už tak chovat nebude a polská vláda se vůči nám bude chovat jako ke standardnímu zahraničnímu investorovi. Toto je jen příklad, doufám, že to v skutečnosti tak nebude," řekl Rattaj.

Sme s odvoláním na vyjádření českého ministerstva průmyslu a obchodu napsalo, že ČR investice do zábavního průmyslu nedotuje. Na Slovensku či v Polsku by investor prý mohl získat daňové prázdniny nebo dotace.

O výstavbě zábavního parku po vzoru Disneylandu a Legolandu se na Slovensku spekulovalo už dříve. TMR zvažovala projekt ve Vysokých Tatrách s názvem Krtkoland, pojmenovaný po slavné postavičce krtečka. Podle Rattaje jednání s majiteli práv na krtečka ovšem zamrzla, ale prý nejsou zcela ztracena.

 

Právě se děje

Další zprávy