Japonci postaví továrnu na autodíly vedle kolínské TPCA, zaměstnají 80 lidí

ČTK ČTK
1. 10. 2015 11:45
Jde o první investici společnosti Tsubakimoto Chain ve střední a východní Evropě. Stavba začne příští rok, výroba se má spustit v roce 2017. Firma chce vyrábět rozvodové řetězy, vodící lišty a plastové komponenty.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Japonská firma Tsubakimoto Chain postaví v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry, kde už funguje automobilka TPCA, závod na výrobu rozvodových sad pro automobilové motory. Výše investice je 440 milionů korun, firma plánuje zaměstnat 80 lidí. Je to první investice společnosti ve střední a východní Evropě. Stavba začne příští rok, výroba se má spustit v roce 2017.

Kromě České republiky se o investici vážně ucházelo i Slovensko. V Kolíně chce firma na čtyřhektarovém pozemku postavit výrobní halu na produkci rozvodových řetězů, vodících lišt a plastových komponent. "Firma Tsubakimoto plánuje postavit závod v Kolíně a zažádala o investiční pobídky ve formě slevy na dani z příjmů," uvedl generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.

Podle výkonného ředitele Tsubakimoto UK Ltd Barta Mellinka se společnost rozhodla investovat v ČR kvůli kvalitě pozemku, vstřícnému přístupu ze strany města Kolín, které je majitelem pozemků v průmyslové zóně a také díky pozitivní zkušenosti jiných japonských firem podnikajících v ČR.

CzechInvest dosud zprostředkoval 124 investičních projektů z Japonska, které přinesly téměř 29 000 pracovních míst. Tsubakimoto Chain Co. bude již čtvrtým japonským investorem, který se rozhodl pro strategickou zónu Kolín - Ovčáry. Firma má v Evropě centrálu v nizozemském Dordrechtu, dceřiné společnosti pak ve Velké Británii a Německu.

 

Právě se děje

Další zprávy