Student Agency spustí první vnitrostátní linku v Německu

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
24. 6. 2015 10:43
Jančurovy žluté autobusy získaly první licenci pro vnitrostátní linku v Německu a budou vozit cestující mezi Drážďanami a Hamburkem.
Žluté autobusy míří do Německa.
Žluté autobusy míří do Německa. | Foto: Ondřej Besperát

Brno - Autobusový dopravce Student Agency se chce prosadit také v Německu. Získal tam první licenci pro vnitrostátní linku a bude vozit cestující mezi Drážďanami, Berlínem a Hamburkem. Už nyní na této trase provozuje až sedm párů spojů denně jako součást mezinárodní linky z Prahy do Berlína.

"Získali jsme od německých úřadů licenci na vlastní vnitrostátní linkovou autobusovou dopravu na trase Drážďany – Berlín - Magdeburg - Wolfsburg - Hannover - Brémy - Hamburg a na linku během několika následujících týdnů vstoupíme. Jdeme do toho naplno, německému zákazníkovi nabídneme nejlepší servis za nejlepší ceny," říká Ivana Kašická, ředitelka divize autobusové dopravy Student Agency.

Dosud společnost Radima Jančury provozuje vnitrostátní linku v Německu na lince z Prahy přes Norimberk do Štrasburku, na té však zajišťuje dopravu pro Deutsche Bahn, zatímco do Berlína jezdí sama.

Firma také mění ceny na lince z Prahy. Od úterý zaplatí cestující z Prahy za jednosměrnou jízdenku do Berlína 520 korun, do Drážďan 330. "Letos jsme na lince rostli meziročně v prvním pololetí o 20 procent a po zavedení vnitrostátní dopravy předpokládáme ještě rychlejší růst," řekla Kašická.

Do Berlína z Prahy jezdí ještě autobusy Eurolines, jejichž standardní cena je 740 korun. S vlaky Českých drah je jízdenka ještě dražší.

Autobusy ze skupiny Student Agency rozšíří svůj provoz od 12. července také na Slovensku. Z Bratislavy do Nitry budou jezdit ve špičkách po 15 minutách. Dopravce také oznámil zavedení pravidelné linky z Bratislavy do Vídně na letiště a do města, kde už je však nyní poměrně silná konkurence.

 

Právě se děje

Další zprávy