Investování není kasino. Vydělávají jen profíci, říká makléř

Veronika Kudrnová, ProByznys.info
12. 1. 2015 12:00
Co vás nezabije, to vás posílí. V duchu tohoto rčení se nese i osud společnosti Colosseum, českého obchodníka s cennými papíry.
Štěpán Pírko, Colosseum
Štěpán Pírko, Colosseum | Foto: Economia

Jako by název společnosti předznamenával její osud. Z "arény smrti" se ovšem společnost Colosseum vymanila a povznesla se nad ni jako bájný pták Fénix symbolizující život obnovující se smrtí. Krach makléřské společnosti MF Global na konci roku 2011 otřásl základy tohoto nejvýznamnějšího českého nebankovního obchodníka s cennými papíry.

"Tato událost byla bezprecedentní z mnoha ohledů. Nikdy v historii nezkrachoval takto velký futures broker, který byl naším hlavním obchodním partnerem. Ze dne na den byly zmrazeny účty 90 % našich klientů, ale firma musela běžet dál. K uvolnění klientských, ale i firemních prostředků docházelo velmi postupně," říká obchodní ředitel a předseda představenstva společnosti Colosseum Štěpán Pírko.

Jak poznamenaly „zaseknuté miliony“ chod společnosti? Díky čemu tuto krizi překonala? A jak mění obchodování na burze moderní technologie? Celý příběh společnosti Colosseum si přečtěte na sesterském webu ProByznys.info.

 

Právě se děje

Další zprávy