ING mění název. Z pojišťovny a penzijních fondů se stane NN

Ekonomika Ekonomika
19. 2. 2015 12:02
Pod dosavadním názvem tak v Česku bude nadále působit jen ING Bank.
NN logo
NN logo | Foto: Aktuálně.cz

Praha – Tuzemská ING Životní pojišťovna a ING Penzijní společnost se od 23. března přejmenují na NN Životní pojišťovna a NN Penzijní společnost. Pod dosavadním názvem tak v Česku bude nadále působit jen ING Bank.

Změna je součástí postupného oddělování pojišťovací části ING od ING Group, jehož první etapu loni završil vstup NN na amsterdamskou burzu Euronext. O plánované změně informovala společnost už na podzim 2013, její termín v Česku ale dosud nebyl znám.

Nový název pojišťovací části NN odkazuje k původnímu označení Nationale-Nederlanden, pod nímž společnost v historii působila a dodnes v některých zemích působí. V roce 1992 pod tímto názvem vstoupila na český trh jako první zahraniční pojišťovna.

Už o víkendu začne reklamní kampaň, která má změnu oznámit veřejnosti. Tváří televizních spotů je skotský herec Ewan McGregor. Od 23. března pak začne hlavní lokální kampaň, zaměřená přímo na český trh. Už od konce ledna jsou klienti o změně informováni prostřednictvím klasických dopisů i elektronicky.

 

Právě se děje

Další zprávy