Hledáme TOP ženy Česka v byznysu a veřejné sféře. Máte tip?

Ekonomika Ekonomika
5. 4. 2015 11:10
Mediální dům Economia zahájil nový ročník ankety, veřejnost může posílat své návrhy do 15. května.
Loňská vítězka ankety, generální ředitelka NN životní pojišťovny Renata Mrázová (uprostřed).
Loňská vítězka ankety, generální ředitelka NN životní pojišťovny Renata Mrázová (uprostřed). | Foto: Matej Slávik

Praha - Mediální dům Economia zahájil spustil nový ročník ankety TOP ženy Česka 2015. Ta se zaměřuje na nejúspěšnější podnikatelky a manažerky, které ovlivňují tuzemský byznys, a také na významné ženy ve veřejné sféře.

Do 15. května mohou čtenáři online deníku Aktuálně.cz, Hospodářských novin a dalších titulů společnosti Economia nominovat ženy do kategorií TOP 25 žen Česka v byznysu a TOP 25 žen Česka ve veřejné sféře.

Cílem již není najít jen nejúspěšnější ženy v byznysu, ale v celé společnosti. Důležité mimo jiné je, aby dotyčná žena ovlivňovala firmu nebo organizaci v České republice. Na občanství nezáleží. Vedle veřejnosti nominuje kandidátky také odborná porota soutěže, přihlásit se mohou i samy ženy působící v privátní a veřejné sféře.

Při výběru porotci hodnotí, jaký vliv měly dotyčné ženy na chod firmy, jak důležitá je jejich pozice a jaké kompetence zahrnuje, jak kandidátky ovlivnily výsledky firmy nebo jaký posun nastal v posledním roce v jejich kariéře. Porota přihlédne i ke společenské odpovědnosti, k tomu, jak žena uplatňuje svůj vliv ve prospěch celé společnosti. V anketě se mohou umístit ženy, které působí ve funkci minimálně od 1. ledna do 1. září daného roku.

Do žebříčku TOP 25 žen Česka v byznysu mohou čtenáři nominovat každou ženu, která je manažerkou nebo majitelkou firmy, v níž aktivně působí, a to ve dvanácti oblastech - doprava a logistika; energetika a těžba nerostných surovin; farmaceutický a biotechnologický průmysl; finance; média, marketing a komunikace; obchod a služby; poradenství a audit; právní služby; reality, development a stavební společnosti; strojírenský průmysl; telekomunikace, IT a technologie; zemědělství a potravinářský průmysl.

Do žebříčku TOP 25 žen Česka ve veřejné sféře jsou přijímány nominace ve čtyřech kategoriích: politika a státní správa; kultura; věda a vzdělávání; neziskový sektor.

Nominační formulář - TOP 25 žen Česka v byznysu

Nominační formulář - TOP 25 žen Česka ve veřejné správě

 

Právě se děje

Další zprávy