Hlavní výhra v Eurojackpotu padla. Výherce bere 1,4 miliardy

ČTK ČTK
21. 2. 2015 9:46
Jde o jednu z nejvyšších vyhraných částek v historii soutěže. Rekordní částka v Eurojackpotu padla loni v září, kdy výherce získal 1,6 miliardy korun.
Foto: eurojackpot.org

Kodaň - Jistý soutěžící z Dánska vyhrál v evropské loterii Eurojackpot 49,67 milionu eur (téměř 1,4 miliardy korun). Jde o jednu z nejvyšších vyhraných částek v historii soutěže.

Hlavní výhra, která padla při pátečním losování, se hromadila od ledna, jackpot totiž naposledy našel výherce koncem prosince.

Loterie Eurojackpot se v současné době mohou účastnit obyvatelé 16 evropských zemí, mimo jiné Česka, Německa či skandinávských států. "Díky společné výherní jistině dosahuje jackpot velmi vysokých hodnot. Minimální výše jackpotu je deset milionů eur, maximální 90 milionů eur," sdělil ČTK Václav Jalovecký z loterijní firmy Sazka, která v Česku tuto soutěž známou stamilionovými výhrami provozuje. Případný český výherce dostává částku vyplacenou v korunách.

Rekordní částka v Eurojackpotu podle Wikipedie padla loni v září, kdy výherce z Finska získal téměř 61,2 milionu eur (přes 1,6 miliardy korun). Páteční výhra je podle dostupné bilance čtvrtá nejvyšší.

Získat hlavní výhru není jednoduché, podle Wikipedie je po změně pravidel loni v říjnu šance jedna ku 95 milionům, do úpravy to přitom bylo jedna ku 59 milionům. Cílem je uhádnout pět správných čísel z padesáti plus dvě dodatková čísla z deseti.

 

Právě se děje

Další zprávy