Google spustí videohovory mezi telefony. Volajícího můžete vidět předem

ČTK ČTK
16. 8. 2016 15:10
Google vyšle na trh novou aplikaci Google Duo, která slouží k videohovorům mezi chytrými telefony. Chce tak uspět nad konkurencí v podobě FaceTime od amerického Applu, Skypu od Microsoftu či Messengeru od Facebooku. Nová aplikace navíc bude dostupná pro všechny přístroje s operačním systémem Android, ale i pro zařízení se systémem iOS od Applu. Navíc společnost uživatele ujišťuje, že veškeré videohovory budou šifrované.
Foto: Reuters

New York – Americká internetová společnost Google dnes uvedla na trh novou službu pro videohovory mezi chytrými telefony. Chce tak získat ztracený podíl na důležitém trhu aplikací pro mobilní komunikaci, napsal list Financial Times. Aplikace s názvem Google Duo je zároveň odpovědí této firmy na konkurenční FaceTime od amerického Applu.

Zatímco applovský FaceTime uskutečňuje videohovory pouze mezi přístroji od této firmy, aplikace Google Duo je určena pro přístroje s operačním systémem Android, ale i pro zařízení se systémem iOS od Applu.

Novinka Googlu bude soupeřit také s aplikací pro videohovory Skype, kterou vlastní americký výrobce softwaru Microsoft, nebo se službou Messenger od Facebooku.

Jedním z prvků nové aplikace je funkce Knock-knock (ťuk-ťuk). Pomocí ní může uživatel vidět volajícího ještě předtím, než hovor přijme. Tato možnost se podobně jako fungování celé aplikace týká pouze uložených kontaktů. Společnost zároveň ujišťuje, že veškeré videohovory jsou šifrované.

Google, který patří do skupiny Alphabet, zároveň oznámil, že novinka bude po celém světě dostupná během několika dní.

 

Právě se děje

Další zprávy