GE rozprodává finanční část. Nový obchod je za 170 miliard

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
29. 6. 2015 12:58
Firma se chce soustředit na aktivity v průmyslu. GE rovněž podepsala předběžnou dohodu o možném prodeji evropských aktivit.
Logo GE Money Bank. Ilustrační snímek.
Logo GE Money Bank. Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

New York - Americká společnost General Electric (GE) prodá část své divize GE Capital Fleet Services za 6,9 miliardy USD (169,2 miliardy Kč) kanadské firmě Element Financial. Oznámily to společnosti v dnešním prohlášení. Divize poskytuje financování na nákup osobních a nákladních aut a nabízí služby v oblasti správy vozového parku.

Prodej je součástí plánu GE prodat většinu majetku GE Capital a zaměřit se na podnikání v průmyslu. Prodej se týká aktivit v USA, Mexiku, Austrálii a na Novém Zélandě a nezahrnuje aktivity v Japonsku.

GE rovněž podepsala předběžnou dohodu o možném prodeji evropských aktivit divize firmě Arval, dceřiné společnosti francouzské banky BNP Paribas.

V Česku působí GE Money Bank. Šestá největší banka v Česku je také na prodej. Hospodářským novinám to v dubnu řekl generální ředitel banky Sean Morrissey.

GE Capital již prodala aktivity divize Fleet Services v Kanadě právě společnosti Element v roce 2013. Nejnovější prodej by měl být dokončen již v letošním roce.

GE letos v dubnu představila plán na prodej majetku GE Capital v celkové výši 200 miliard USD. V letošním roce firma doufá, že se jí podaří prodat majetek za 100 miliard USD, napsala agentura Reuters.

 

Právě se děje

Další zprávy