Foto: Domy Petra Kellnera. PPF vlastní mrakodrapy, kanceláře i obchodní centra

Kancelářské a obchodní plochy ArtGen v Praze.
Skupina PPF, v níž téměř stoprocetní podíl vlastní Petr Kellner, loni posílila ve vlastnictví nemovitostí v Evropě. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti. V Nizozemsku převzala mrakodrap, v Rusku buduje jeden z největších logistických parků. V Česku se naopak zbavila tří projektů, které měla v přípravné fázi. Vedle toho pravděpodobně prodá nejvyšší pražskou budovu City Tower. Projděte si přehled významných nemovitostí patřících PPF v roce 2015 (kromě osobního vlastnictví Petra Kellnera - zde na nové fotografii z výroční zprávy).
Millennium Tower v centru nizozemského Rotterdamu je jednou z vůbec nejvýznamnějších budov, které skupina PPF vlastní. Nemovitost koupila v roce 2014 a vloni ji převzala do své správy. Disponuje prostory o rozloze 30 tisíc metr čtverečních. Z poloviny je využívána jako pětihvězdičkový hotel - od letošního roku zde působí proslulá značka Marriott.
Jedenáctipatrová administrativní stavba Parkside Office Gallery v Berlíně byla postavena v obvodu City West v 90. letech minulého století. Celkem nabízí 25 tisíc metrů čtverečních administrativních ploch. V minulém roce přesáhla míra obsazenosti podle PPF 95 procent. Mezi nájemce patří významné organizace jako například Nadace Konrada Adenauera a vládní instituce.
Administrativní budova Wilhelmina se nachází v jedné z nejvýznamnějších rotterdamských obchodních čtvrtí zvané Kop van Zuid. Vznikla v roce 1997 jako jedna z prvních výškových staveb v této lokalitě. Nabízí celkem 16 tisíc metrů čtverečních ploch.
Foto: PPF
Adam Váchal Adam Váchal
4. 9. 2016 15:14
Projděte si přehled významných nemovitostí patřících PPF v roce 2015 (kromě osobního vlastnictví Petra Kellnera).
 

Právě se děje

Další zprávy