Farma Bolka Polívky hledá nového nájemce, ve hře je i prodej

ČTK ČTK
20. 4. 2015 11:08
Loni v květnu si podnik pronajal hoteliér František Dvořák, ale na konci října skončil.
Farma Bolka Polívky, Olšany
Farma Bolka Polívky, Olšany | Foto: Jan Symon

Olšany - Bývalá farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku, která již rok patří Severočeské správě nemovitostí podnikatele Alexandra Seidla, stále hledá nového nájemce. Na prahu turistické sezony je zavřená a ve hře je i její prodej, řekl Seidlův kolega a jednatel společnosti Zbyněk Cejnar.

Loni v květnu si podnik pronajal hoteliér František Dvořák, ale na konci října skončil. Zdůvodnil to třemi faktory - osobními důvody, podnikatelským prostředím a slabší návštěvností. "Nyní je areál uzavřený a zakonzervovaný. Farmu jsme loni přebírali v dezolátním stavu, uvedli jsme ji do provozuschopného stavu. Nájemce hledáme, a pokud nenajdeme, nabídneme ji k prodeji," řekl Cejnar.

V lednu areál využila obec, která tam uložila materiál pro stavbu kanalizace. Starostka Olga Křížová by raději měla na území obce fungující podnik, ten však od konkurzu v roce 2013 skomírá. Seidl jej koupil za 11,5 milionu korun a od začátku prohlašoval, že bez Polívky jde o obyčejný penzion v Drahanské vrchovině. Dvořák se pokoušel loni s Polívkou opakovaně na spolupráci domluvit, ale nezdařilo se.

S populárním hercem byla farma spojená dvě desetiletí, ale v roce 2012 ji začaly sužovat finanční problémy a na podzim 2012 přišel návrh na insolvenci za nesplacené stavební práce. Polívka totiž nechal přistavět hotel a postavit malé wellness centrum, na což dostal evropské dotace. V dubnu 2013 soud vyhlásil na farmu konkurz, prodat se ji podařilo po mnohých peripetiích až začátkem loňského roku. Zůstaly za ní dluhy přes 40 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy