Economia loni skončila ve ztrátě 153 milionů, tržby rostly

ČTK ČTK
3. 7. 2015 10:37
Tržby společnosti stouply na 843 milionů oproti 579 milionům v roce 2013.
Sídlo redakce vydavatelství Economia. Ilustrační snímek.
Sídlo redakce vydavatelství Economia. Ilustrační snímek. | Foto: Economia

Praha - Vydavatelství Economia loni po organizačním sloučení se společnostmi Centrum Holdings a Respekt, jednorázových nákladech a účetních odpisech vykázalo ztrátu 153 milionů korun. Tržby společnosti stouply na 843 milionů oproti 579 milionům v roce 2013. Economia to dnes oznámila na webu.

"Nová Economia nyní generuje téměř polovinu příjmů z digitální oblasti. Je to výborný základ pro perspektivní rozvojovou strategii našich produktů," uvedl generální ředitel a místopředseda představenstva Economia Roman Latuske. Doplnil, že v letošním prvním pololetí se dařilo plnit produktové a ekonomické cíle. "Očekáváme pozitivní EBITDA našich mediálních aktivit v polovině roku," dodal.

Výsledek EBITDA (před zdaněním, úroky a odpisy) se podařilo zlepšit z předloňských minus 104 milionů korun na minus 33 milionů korun loni. Podle Economie je to důsledkem pokračující transformace vydavatelského domu zaměřeného primárně na tištěné tituly v moderní multimediální dům.

Loňský rok pro vydavatelství představoval integraci Respektu, Centrum Holdings a samotné Economie do jedné firmy. Klíčovými projekty byl start videoprojektu DVTV a vytvoření multiplatformy Hospodářských novin, s čímž mj. souviselo zpoplatnění webového obsahu. Vydavatelství rovněž počítá s tím, že úspory v oblasti provozních nákladů spolu s důrazem na produktovou a obchodní politiku v následujících letech přinesou finanční soběstačnost.

Economia vydává Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media a několik odborných titulů. Provozuje rovněž zpravodajský web Aktuálně.cz a další magazínové projekty jako Žena.cz nebo Vaření.cz. Majitelem mediální skupiny je Zdeněk Bakala.

 

Právě se děje

Další zprávy