Velká čínská banka chce do Česka, jednala s náměstkem Babiše

ČTK ČTK
17. 3. 2015 9:45
China Construction Bank plánuje nabízet své služby českým klientům.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Praha - Jedna z největších čínských bank China Construction Bank (CCB) má v blízké době zájem o vstup na český trh a otevření pobočky banky v Praze. ČTK to řekli zástupci ministerstva financí.

"Podle představitelů CCB poskytne otevření pobočky prostor pro zintenzivnění vzájemné obchodní spolupráce mezi ČR a Čínou, přilákání čínských investic do ČR a podporu českých exportérů v Číně," uvedlo ministerstvo financí.

Banka plánuje nabízet své služby českým klientům, financovat velké infrastrukturní projekty i provádět operace v juanech. V Číně nabízí služby spotřebitelům i firmám.

S představiteli banky se v pondělí setkal náměstek ministra financí Martin Pros. Ten přislíbil bance potřebnou asistenci, poskytl informace o formálních požadavcích a předal kontakty na Českou národní banku.

CCB je druhou velkou čínskou bankou, která projevila zájem o vstup na český trh, otevření pobočky v Praze v současnosti chystá Bank of China. Obě banky mají svá zastoupení v Evropské unii a na český trh plánují vstoupit v souvislosti s pronikáním na trhy střední a východní Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy