Dálnice D1 ve směru na Prahu se na půl hodiny zcela uzavře

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 15. 10. 2014 11:17
Uzavírka ve směru na Prahu proběhne ve středu v poledne na 45. kilometru.
Rozsáhlá rekonstukce D1 pokračuje.
Rozsáhlá rekonstukce D1 pokračuje. | Foto: Radek Pecák

PrahaDálnice D1 mezi 41. a 49. kilometrem mezi exity Šternov a Psáře ve směru na Prahu bude dnes kolem poledne na několik desítek minut zcela uzavřena.

"Z důvodu realizace vodorovného dopravního značení v místě přejezdu středního dělicího pásu proběhne mezi 11. a 13. hodinou úplná uzavírka poloviny levého pásu dálnice D1 v délce trvání maximálně 30 minut," oznámilo Ředitelství silnic a dálnic.

Dopravu ve směru na Prahu zastaví na zhruba 45. kilometru policejní hlídka a auta počkají na dálnici. Uzavírka souvisí s dokončováním modernizace úseku mezi Šternovem a Psáři. Omezení související s rekonstrukcí dálnice se bude zkracovat a musí se kvůli tomu vytvořit nový přejezd středového dělicího pásu.

Řada uzavírek spojených s modernizací dálnice D1 před zimou skončí. V úterý byla zprovozněna vozovka v úseku Větrný Jeníkov - Jihlava ve směru na Brno a odstranění omezení se v příštím týdnu dočká i směr na Prahu.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností a celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát přibližně 14 miliard korun. Stavba je kvůli ulehčení uzavírek rozdělená na 21 úseků, které se mají modernizovat postupně.

 

Právě se děje

Další zprávy