ČSOB zvedla čtvrtletní zisk na téměř čtyři miliardy korun

ČTK ČTK
12. 5. 2015 14:20
Za růstem zisku o pět procent stojí především vyšší objemy poskytnutých úvěrů, uvedla banka.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí stoupl o pět procent na 3,8 miliardy korun. Objem úvěrů celé skupiny stoupl meziročně o osm procent na 555 miliard korun a objem vkladů o pět procent na 676 miliard korun.

Celkový objem aktiv pod správou skupiny ČSOB dosáhl koncem března 181 miliard korun, což představuje 17procentní meziroční růst. Provozní náklady stouply o 14 procent na 4,2 miliardy korun především kvůli zaúčtování dohadné položky na povinný příspěvek do Rezolučního fondu.

"V prvním čtvrtletí 2015 navázala skupina ČSOB na předešlá období a rostla ve všech klíčových oblastech podnikání. Za výbornými výsledky stojí především vyšší objemy poskytnutých úvěrů, zejména pak významně větší objemy úvěrů v korporátním segmentu, segmentu malých a středních firem, v leasingu a hypotékách," uvedl generální ředitel ČSOB John Hollows.

Do Skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring.

Z konkurenčních peněžních ústavů České spořitelně klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 8,4 procenta na 3,7 miliardy korun. Čistý zisk Komerční banky v tomto období meziročně stoupl o 12,2 procenta na téměř 3,5 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy