CK Hellas – nejen Řecko na sebe podala insolvenční návrh

ČTK ČTK
21. 8. 2014 11:36
Všech 121 klientů cestovní kanceláře se již podařilo dopravit v plánovaných termínech zpět do vlasti.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Praha - Krajský soud v Brně přijal insolvenční návrh, který za prostějovskou cestovní kancelář Hellas - nejen Řecko podala její jednatelka a majitelka Šárka Trunečková. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Cestovní kancelář vyhlásila úpadek ve středu 13. srpna.

Z řecké Soluně v pondělí odletělo do vlasti posledních 39 klientů kanceláře. Všech 121 turistů, jejichž návrat zajišťovala asistenční služba pojišťovny Generali, se tak do ČR vrátilo v původně plánovaných termínech.

CK Hellas - nejen Řecko byla pojištěna na 3,9 milionu korun. Podle informací CK by měl být tento limit dostatečný k vypořádání oprávněných nároků jejích klientů. Úpadek se dotkl i dalších 250 klientů, kteří na svou dovolenou s kanceláří neodjedou.

Poškození klienti se mohou obracet na asistenční službu Europ Assistance. Podrobné pokyny naleznou na internetových stránkách www.generali.cz.

Kancelář se specializovala na pobytové zájezdy do Řecka, Bulharska a poznávací zájezdy po Evropě. Letos zatím ukončily činnost tři malé CK. První byla v květnu CK Conti. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci. Brněnská CK monmare travel skončila v úpadku v červenci.

 

Právě se děje

Další zprávy