ČEZ mění strukturu, sloučil divize obchod a strategie

Ekonomika Ekonomika
27. 3. 2014 13:05
Nově vytvořenou divizi povede dosavadní ředitel divize strategie Pavel Cyrani. O dalším působení dosavadního obchodního ředitele Alana Svobody ve firmě se jedná.
Logo skupiny ČEZ na pražském ústředí. Ilustrační foto
Logo skupiny ČEZ na pražském ústředí. Ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Energetická společnost ČEZ mění organizační strukturu. Sloučí divize obchod a strategie do jedné.

Nově vytvořenou divizi povede dosavadní ředitel divize strategie Pavel Cyrani.

"O dalším působení dosavadního obchodního ředitele Alana Svobody ve firmě se jedná, jednání ještě nejsou uzavřena," uvedl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Divize distribuce a zahraničí se mění na divizi zahraničí. Firma dále zřídí divizi vnější vztahy a regulace, v jejímž čele bude člen představenstva Ivo Hlaváč. "Do působnosti této divize přejde i věcné řízení společností ČEZ Distribuce a ČEZ Distribuční služby, které dosud byly v působnosti divize distribuce a zahraničí a jejichž působnost je výhradně na regulovaném trhu," dodal mluvčí.

Reagujeme na vývoj

Nově vymezené divize podle Kříže reagují na aktuální vývoj evropské energetiky, kdy se stále více projevuje vliv regulace a legislativy na podnikání. Zároveň se rozloží zodpovědnost za oblasti řízení ve Skupině ČEZ rovnoměrně mezi všechny členy představenstva a tím dojde k zefektivnění řízení. Všechny změny budou platné od 1. května.

Všechny změny budou platné od 1. května.

Majoritním akcionářem ČEZ je stát, který drží přes ministerstvo financí zhruba 70 procent akcií. Čistý zisk firmy se loni meziročně snížil o 12,3 procenta na 35,2 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy