ČEZ chystá půjčky pro lidi. Pomůže jim k solárním panelům

Ekonomika Ekonomika
18. 3. 2015 15:53
Ve hře o společný podnik zůstávají tři společnosti: Česká spořitelna, Komerční banka a splátková firma Cetelem.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha - Energetická společnost ČEZ se chystá vstoupit na trh půjček, které by měly lidem usnadnit nákup solárních panelů na střechu rodinného domku nebo dalších technologií k výrobě vlastní energie.

Podle informací Hospodářských novin je již v pokročilé fázi výběrové řízení na finanční instituci, se kterou by chtěl ČEZ svou novou komerční aktivitu rozjet. Ve hře nyní zůstali tři hráči: Česká spořitelna, Komerční banka a splátková firma Cetelem.

Oficiálně žádná ze tří uvedených firem záměr podílet se s ČEZ na nových půjčkách nekomentuje, ale to je v této fázi výběrového řízení běžné. Na podrobnosti je zatím skoupý i ČEZ, každopádně však jeho mluvčí Ladislav Kříž potvrzuje, že s osobními půjčkami začne.

„Spotřebitelské financování je důležitou součástí služeb a produktů takzvané decentralizované energetiky. Jak a kdy je našim zákazníkům budeme nabízet, v tuto chvíli zvažujeme,“ sdělil Kříž.

Poskytování půjček je jednou částí plánované proklientské strategie, kterou na podzim ČEZ představil. „Když budete chtít být za pár let energeticky soběstační, budeme tou firmou, která vám dodá solární panely, baterie, půjčí vám na ně, poskytne pojištění i údržbu,“ řekl tehdy šéf ČEZ Daniel Beneš v rozhovoru pro HN.

Podobný koncept v zahraničí už existuje. Energetické firmy i banky jsou totiž nuceny hledat jiné zdroje příjmů.

 

Právě se děje

Další zprávy