Nákladní vlaky z Česka stojí před německými hranicemi

ČTK ČTK
15. 6. 2018 15:39
Ve čtvrtek němečtí železničáři kvůli přeplněným kapacitám uzavřeli vjezd nákladních vlaků do Německa. Ty tak musely stát před hranicemi a čekat.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Od čtvrtka je omezen provoz nákladních vlaků mířících z České republiky do Německa. Důvodem je přeplnění kapacit německé železnice u hlavního hraničního přechodu s Německem v Bad Schandau. Komplikace vznikly souběhem výluk na české i německé železnici. Dnes to sdělil mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Ve čtvrtek němečtí železničáři kvůli přeplněným kapacitám uzavřeli vjezd nákladních vlaků do Německa. Ty tak musely zůstat stát před hranicemi a čekat. Podle SŽDC v současné době čeká v Děčíně na odbavení devět vlaků, během noci železničáři odbavili 29 vlaků a od dnešního rána dalších 14. "Očekáváme, že se situace přes víkend uklidní a v pondělí již bude provoz bez komplikací," řekl mluvčí.

Situaci podle SŽDC zapříčinila kombinace výluk na obou stranách hranice. Ty se týkaly běžné údržby železnice. "Shodou okolností měli navíc včera (čtvrtek) na německé straně personální podstav strojvedoucích," dodal Illiaš.

 

Právě se děje

Další zprávy