Česká spořitelna bude mít nového šéfa. Kysilka odchází

Ekonomika Ekonomika, Olga Skalková
24. 8. 2015 17:52
Na začátku roku 2016 ho ve funkci nahradí jiný zkušený bankéř Tomáš Salomon, který nyní šéfuje retailové části spořitelny.
Pavel Kysilka skončí jako šéf České spořitelny ke konci roku 2015.
Pavel Kysilka skončí jako šéf České spořitelny ke konci roku 2015. | Foto: ČS

Praha - Pavla Kysilku v čele České spořitelny od ledna příštího roku vystřídá nynější šéf drobného bankovnictví spořitelny Tomáš Salomon (49).

"Pavel Kysilka se rozhodl ke konci roku 2015 rezignovat na post předsedy představenstva České spořitelny. V této roli působil pět let, ve vrcholových postech v bankovnictví pak od roku 1992, z toho sedmnáct let pracoval pro Erste Group," oznámila Kristýna Havligerová, mluvčí České spořitelny.

Tomáš Salomon
Tomáš Salomon | Foto: HN – Jiří Koťátko

Poslední velká personální změna se ve spořitelně udála letos v lednu. Právě Salomon se stal novým členem představenstva a na pozici šéfa retailu nahradil Jiřího Škorvagu. Na jednu z nejdůležitějších pozic v největší tuzemské bance pro klienty Salomon přešel ze sesterské Slovenské spořitelny, kde byl skoro dva roky v představenstvu rovněž odpovědný za retail.

Tomáš Salomon je bankéř s dlouholetými zkušenostmi. Bankovní kariéru začal v roce 1997 ve splátkové firmě GE Capital Multiservis, které šéfoval, o tři roky později v představenstvu GE Capital Bank vedl retailové bankovnictví. Od roku 2004 do roku 2007 byl generálním ředitelem a předsedou představenstva slovenské Poštové banky. Poté se až do roku 2012 věnoval soukromým projektům a mimo jiné stál u zrodu platformy na realizaci mobilních plateb v České republice a založení společnosti Mopet CZ.

Kysilka vede Českou spořitelnu od ledna 2011. V nejvyšší funkci střídal Rakušana Gernota Mittendorfera, který po třech a půl letech přešel posílit představenstvo Erste Group.

 

Právě se děje

Další zprávy