Potvrzeno. Barrandov povede Hrdá, Železný ale neodchází

ČTK ČTK
21. 3. 2014 10:11
Empresa Media po týdnu oficiálně potvrdila informace o změně ve funkci generálního ředitele TV Barrandov.
Marcela Hrdá
Marcela Hrdá | Foto: Ministerstvo vnitra

Praha - Novou generální ředitelkou TV Barrandov bude Marcela Hrdá, místopředsedkyně představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio. Společnost o tom informovala prostřednictvím svého časopisu MarketingSalesMedia.

Firma tak zhruba po týdnu oficiálně potvrdila informace o odchodu Vladimíra Železného z čela komerční stanice.

Nová generální ředitelka spojuje tvrdého a precizního manažera s člověkem s kreativním myšlením, které nyní TV Barrandov potřebuje, myslí si Jaromír Soukup, předseda představenstva vydavatelství Empresa Media, jehož součástí je i Televize Barrandov.

"I nadále bude zastávat pozici výkonné ředitelky skupiny všech mých mediálních firem a posilovat tak řízení synergických efektů, které mezi nimi vznikají, a současně se stane místopředsedkyní představenstva vydavatelství Empresa Media," dodává Soukup.

Mění se i programová ředitelka

Se změnou na pozici generálního ředitele přichází i změna v čele programového oddělení Televize Barrandov. Programovou ředitelkou se místo Markéty Zahradníkové, která program televize řídila od podzimu loňského roku, stává Markéta Daems, dosavadní ředitelka skladby programu a akvizice Televize Barrandov.

Dosavadní ředitel Železný bude naopak řídit strategický rozvoj vydavatelství Empresa Media.

"Jsem rád, že jsem mohl být u toho, když se Televize Barrandov rozhodovala, jakým směrem se vydá. Odvedli jsme do této chvíle velký kus práce a počet diváků roste. Moje mise však nekončí, mění se z výkonné na strategickou," uvedl Železný.

Televize mimo jiné ocenila, že Železný během svého působení v nejvyšší funkci oživil vysílací schéma, přinesl nové pořady a nasměroval TV Barrandov k brzkému dosažení pětiprocentního podílu na trhu.

"Vladimíru Železnému patří velké díky za to, co pro dosažení tohoto cíle dosud učinil. Jsem si jist, že ve svém novém angažmá na strategicky důležitém postu pomůže televizi k dalším úspěchům," poznamenal Soukup.

Zkušenost z České pošty i ČSA

Hrdá v minulosti působila v telekomunikačních společnostech a vrcholovém vedení Českých aerolinií, poté odešla na Letiště Praha, kde v pozici vrchní ředitelky řídila neletecký provoz a transformaci. Později stála také v čele České pošty jako její generální ředitelka.

Od léta 2012 je výkonnou ředitelkou skupiny firem Médea Group a Empresa Media Group a současně místopředsedkyní představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio.

 

Právě se děje

Další zprávy