Stávka na letišti ve Frankfurtu skončí dnes večer

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
22. 2. 2012 13:58
Stávka asi 200 zaměstnanců začala minulý čtvrtek, firma s nimi bude jednat
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Frankfurt nad Mohanem - Stávka na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem skončí s největší pravděpodobností v momentě, kdy do práce nastoupí noční směna zajišťující obsluhu letadlové plochy, tedy s dnešní jedenadvacátou hodinou.

Rozhodujícím faktorem pro ukončení stávky byla písemná nabídka k rozhovorům o požadavcích protestujících zaměstnanců, kterou dnes předložil provozovatel letiště společnost Fraport.

Zástupci nespokojených zaměstnanců už podle webu Frankfurter Allgemeine Zeitung čekají pouze na upřesnění způsobu, jakým budou jednání probíhat.

Již ve čtvrtek by zástupci nespokojených zaměstnanců chtěli jednat s představenstvem společnosti. Zaměstnanci, kteří mají na starosti řazení, navádění a parkování letadel, se domáhají lepších pracovních podmínek a zvýšení platů.

Stávka asi 200 zaměstnanců začala minulý čtvrtek. Na víkend se zaměstnanci vrátili do práce a akce obnovili v pondělí. Stávka původně měla skončit v pátek hodinu před půlnocí. Kvůli stávce z Frankfurtského letiště neodletělo zhruba 700 naplánovaných letů, komplikace se týkaly i některých letů do Prahy.

 

Právě se děje

Další zprávy