Stadion v Edenu se vzdaluje držitelům jeho dluhopisů

Luděk Mádl Zuzana Kubátová Luděk Mádl, Zuzana Kubátová
19. 7. 2013 10:35
Do stále nepřehlednějšího propletence firem míří zatím neznámý investor
Snímek od stadionu Eden je ilustrační.
Snímek od stadionu Eden je ilustrační. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Do stále nepřehlednějšího propletence firem kontrolujících slávistický stadion v pražském Edenu míří zatím neznámý investor. Jeho totožnost lze jen tušit, zůstává skryt za kladenským advokátem Václavem Slavíčkem.

Ten je už rok oficiálním majitelem firmy E-Side Property, jež jeden z nejmodernějších domácích stadionů donedávna vlastnila.

Vlastnická struktura kolem Edenu se ale mění. Jak napsal už minulý pátek deník Insider, vyvedl Slavíček - či jiný faktický majitel E-Side za Slavíčkem skrytý - stadion do samostatné firmy Vinet, jež vznikla jako stoprocentní dcera E-Side Property. Tuto středu Slavíček zveřejnil další podrobnosti probíhajících transakcí s majetkem E-Side.

A jde o zajímavé informace.

Nového vlastníka stadionu, tedy firmu Vinet, kontroluje Slavíčkova firma E-Side Property dnes už jen z deseti procent. Majoritním devadesátiprocentním majitelem stadionu se stala na Kypru registrovaná firma Copper Bow. "Ta také plně patří mně," tvrdí Slavíček.

Zkontrolovat to však z veřejných zdrojů je prakticky nemožné. A Slavíček stejně rovnou dodává, že Vinet je připraven ke vstupu strategického partnera, takže stadion v Edenu zřejmě nemá zůstat jeho majetkem dlouho.

Přečtěte si detailní analýzu Zuzany Kubátové a Luďka Mádla v placeném deníku Insider:
Pro koho je připravena neprůhledná kyperská struktura a co vlastně víme o vlastnictví Edenu?

 

Právě se děje

Další zprávy