Seznam si začal vybírat mezi firemními nemluvňaty

Patrick Zandl
12. 2. 2013 16:00
Internetový portál Seznam.cz bude investovat do firem ze StartupYard

Praha - Internetový portál a lídr tuzemského trhu Seznam.cz začal investovat do nově se rodících společností, koupil desetinu v inkubátoru nových firem StartupYard. Po letech tak mění strategii a přidá se k hledání zajímavých startupů. Firma to potvrdila v tiskové zprávě.

O změně v investiční strategii Seznamu píše ve svém úterním vydání také deník Insider.

Česko je jednou z velmi mála zemí, kde lokální hráč ve vyhledávání předstihuje celosvětově dominantní Google a jedinou takovou zemí, kde se píše latinkou. Po dlouhou dobu firma inkasovala víc než polovinu inzertních příjmů z internetu.

Insider píše, že rozhodnutí Seznamu poohlížet se po začínajících firmách a pomoci s jejich startem může mít významný dopad na internetový trh hned v několika směrech.

"StartupYard jsme podporovali v loňském roce naším know-how a nabídkou možnosti inzerce. Letos jsme se rozhodli vyzkoušet si i investorskou pozici," uvedl Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz. Seznam.cz se stává pátým investorem české odnože StartupYard.

Jak a koho nakupuje Seznam.cz? Investiční strategie lídra trhu se mění: proč? A jak je to s plánem zaútočit s videoobsahem proti tuzemským televizím? Čtěte analýzu Patricka Zandla v deníku Insider

 

Právě se děje

Další zprávy