Šéf ČEZ koupil s manželkou obchodní centrum

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
13. 7. 2011 9:35
Nákup obchodního centra je první veřejně známou investicí Romanovy rodiny
Odkoupení obchodního centra je podle HN první veřejně známou investicí Martina Romana.
Odkoupení obchodního centra je podle HN první veřejně známou investicí Martina Romana. | Foto: CSR Fórum

Praha - Šéf ČEZ Martin Roman investoval spolu se svou manželkou do obchodního centra na pražském sídlišti Lužiny. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

Od řetězce Billa centrum odkoupila společnost OC Lužiny, kde má Lenka Romanová poloviční podíl, druhou část firmy vlastní EUDI Invest, která patří do skupiny firem londýnské Urban Developers & Investors.

"Vložili jsme do projektu peníze, je to aktivita hlavně mojí ženy. Nemám moc možností, kam investovat, abych nebyl nařčen z konfliktu zájmů, a to v tomto případě opravdu nehrozí," řekl deníku Roman.

Kdo jsou investoři a vlastníci Urban Developers a čí peníze tedy skupina zhodnocuje, podle HN nelze z veřejných zdrojů zjistit. Roman vyloučil, že by tu on či jeho žena měli vlastní kapitál. "Je to jen náš společník, nic víc," řekl Hospodářským novinám.

Martin Roman patří mezi nejlépe odměňované manažery v zemi, jeho hrubý příjem dosahuje měsíčně půl milionu korun. Část výdělku šéf ČEZ dává na charitu a vzdělávací projekty, jeho další investiční aktivity nejsou známé.


 

Právě se děje

Další zprávy