Sazka zastavila dobíjení mobilů přes své terminály

Zdeněk John
18. 3. 2011 16:30
Loterijní firma přestala poskytovat jednu ze svých služeb.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Loterijní společnost Sazka přestává nabízet jednu ze svých služeb: dobíjení mobilů přes své terminály.

Telefonica ČR jako první informovala své klienty o tom, že není možné dobíjet kredit na telefonech přes Sazku. Vzápětí v podstatě stejný krok oznámil Vodafone.

"V současnosti nelze dobíjet kredit prostřednictvím terminálů společnosti Sazka. Omlouváme se vám za komplikace, které nejsou způsobeny společností Telefónica O2," napsala na svých stránkách Telefonica ČR.

Telefonica končí s dobíjením přes Sazku od 16 hodin, Vodafone od půlnoci z pátka na sobotu. Skončí i dobíjení u T-Mobile, s touto firmou se dohodla sama Sazka a získala pro tuto dohodu i souhlas předběžného insolvenčního správce.

Sazka, které bojuje s akutním nedostatkem peněz, nemá například na vyplácení vysokých výher, vyvolala posledními kroky obavy mezi operátory, zda jim vůbec bude schopna zaplatit, co klienti u terminálů Sazku utratí.

Už v minulých dnech Sazka insolvečnímu soudu přiznala, že nemůže zaplatit několik milionů korun T-Mobile - jako jedné z více firem, s nimiž dosud spolupracovala.

Soud v těchto dnech rozhoduje, zda povolí Sazce přijmout úvěr od Penty a eInvestu ve výši 2,5 miliardy korun. Tímto krokem Sazka podmiňuje vyplácení vysokých výher, například dosud neuhrazeného lednového jackpotu 103 miliony korun.

Naopak věřitelé Sazky mají obavy, že po schválení smlouvy o úvěru získá nad Sazkou Penta a eInvest kontrolu, ačkoliv jsou jen jedním ze zájemců o tuto loterijní firmu.

 

Právě se děje

Další zprávy