Prázdninové lety místo ČSA obslouží charterová dcera

Veronika Skálová Veronika Skálová
9. 3. 2011 16:09
Aerolinky oznámily změny v letním letovém řádu, sezónu navíc nebudou striktně dodržovat.
Některé Airbusy mají v business třídě nové sedačky.
Některé Airbusy mají v business třídě nové sedačky. | Foto: ČSA

Praha - Pevně stanovené hranice sezóny jsou minulostí, dílčí úpravy letových řádů budeme zavádět podle potřeby, informovaly České aerolinie (ČSA). Hlavní data pro letní a zimní letový řad ale platí dál. Letní režim letos začne 27. března a potrvá do 29. října.

Od konce března začne platit v letovém řádu několik změn. Častější budou například spojení do ruské Samary, kam začnou létat i spoje z Karlových Varů, což je dáno velkou poptávkou po této lince.

"Naopak, ke snížení počtu týdenních frekvencí a nabízené sedačkové kapacity dochází například na linkách do Osla, Káhiry a Damašku. Společnost obnoví také sezónní spoje do Marseille a Benátek," uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková.

V nabídce pravidelných linek na letní sezónu budou chybět i spojení Prahy s Jadranem, řeckou Soluní nebo krétským Heraklionem. Lidé se do těchto destinací, stejně jako do Prevezy v Řecku, na ostrovy Zakynthos, Kos, Rhodos nebo Kefalonie, dostanou nepravidelnými chartery dceřiné společnosti aerolinek Holiday Czech Airlines.

Nové linky na Ukrajinu i do Francie

Bez ohledu na hranice sezóny se chystají ČSA zahájit i některé nové linky. Hlavními destinacemi, na které nejspíš dojde už letos, jsou Lvov, Doněck nebo Charkov na Ukrajině, Baku v Ázerbajdžánu a Bordeaux ve Francii.

Spojení Prahy s Kazaní nebo Karlových Varů a Baku chtějí aerolinky zajistit ve spolupráci s partnerskými leteckými společnostmi ze skupiny Sky Team. V budoucnu se ČSA chystají i na Střední východ a do Střední Asie.

Kdo si připlatí, bude mít víc místa

Spolu se změnami v letovém řádu a novými linkami oznámily ČSA i změnu ve vybavení business třídy. Některé letouny Airbus A319 jsou nově vybavené ve vyšší třídě celokoženými polohovatelnými sedačkami, které jsou prostornější než jejich předchůdkyně.

"Tuto možnost mohou využít zejména cestující na linkách do Almaty, Taškentu, destinací v Ruské federaci, ale také Damašku, Tbilisi nebo Bruselu," uvedla Hejsková.

 

 

Právě se děje

Další zprávy