Mobilní U:fon před Vánoci ožije, koupil ho Air Telecom

ČTK Jiří Hovorka ČTK, Jiří Hovorka
3. 12. 2012 10:40
Nový vlastník chystá na příští rok také virtuálního operátora
Foto: Air Telecom

Praha - Téměř zapomenutá mobilní síť U:fon by měla ožít ještě před letošními Vánoci. Společnost už převzal nový vlastník a slibuje brzy představit novou nabídku levného volání a internetu. Kromě toho společnost Air Telecom slibuje v příštím roce i virtuálního operátora.

Společnost MobilKom, která provozuje mobilní síť U:fon, přešla od prosince pod nového vlastníka Air Telecom. Firma se prodejem v rámci insolvenčního řízení zbavila dluhů.

Air Telecom získal MobilKom za 21 milionů korun. Závazky MobilKomu přitom přesahovaly dvě miliardy korun. Air Telecom převzal majetek i kompletní agendu MobilKomu. Složením kupní ceny zároveň ukončil insolvenční správu. Veškeré smlouvy zůstanou v platnosti a pro zákazníky firmy se nic nemění.

"Koupili jsme zdravou společnost, která i v řízené insolvenci dokázala prokázat svou životaschopnost. I nadále chceme razit filozofii společnosti U:fon a svým zákazníkům nabízet kvalitní, přitom však dostupné telekomunikační služby," říká předseda představenstva Air Telecomu Martin Hes.

Během prosince U:fon podle Hese nabídne nové tarify akcentující současné potřeby českých zákazníků na hlasové a internetové služby, jaké jsou běžné na západě Evropy. Nová nabídka naváže na úspěšný hlasový tarif Volání za korunu, který umožnil neomezené volání za jednu korunu za minutu do všech sítí v ČR a do vybraných sítí v zahraničí.

MobilKom prošel během insolvenčního řízení restrukturalizací, která jej přivedla k provoznímu zisku. Operátor má v současnosti kolem 100 tisíc zákazníků mobilního volání a připojení k internetu.

Nový vlastník chystá i virtuálního operátora

Air Telecom je dceřiná firma společnosti N&F Marketing Group, která zvítězila ve výběrovém řízení upořádaném insolvenčním správcem. Ve finále nabídla vyšší cenu než Ultranet bývalého generálního ředitele U:fonu Tomáše Budníka.

N&F Marketing Group se mimo jiné zabývá přímým prodejem prostřednictvím obchodních zástupců a cíleným marketingem. Jedním z jejích zákazníků byl právě U:fon. Služby poskytovala i Telefónice, T-Mobilu, Kooperativě a České spořitelně.

Odborníci spekulovali o tom, že by se infrastruktura sítě CDMA i další zázemí operátora hodily pro případný rozjezd nového operátora ze skupiny PPF, pokud získá kmitočty pro rychlou mobilní síť LTE.

Původním vlastníkem MobilKomu byla společnost Divenno Holdings, která ovládá například Dial Telecom. MobilKom získala od finanční skupiny Penta. Ta do rozjezdu operátora v předchozích letech investovala nejméně 1,5 miliardy korun.

Společnost N&F Marketing Group zároveň bez dalších detailů oznámila, že v příštím roce celá skupina plánuje vstup na GSM prostřednictvím virtuálního operátora.

 

Právě se děje

Další zprávy