Češi se vrací do Egypta, zájezdy jsou téměř vyprodané

Veronika Skálová Veronika Skálová
17. 2. 2011 15:30
Cestovní kanceláře následují Brity, kteří jsou v Egyptě už týden
Letoviska se po odlivu turistů na konci ledna vylidnila.
Letoviska se po odlivu turistů na konci ledna vylidnila. | Foto: Reuters

Praha - České cestovní kanceláře ukončily odstávku zájezdů do Egypta. Po dvou týdnech, kdy zastavily odlety do egyptských letovisek, se čeští turisté na pláže Rudého moře o nadcházejícím víkendu opět vrátí.

"Postupně své klienty do Egpyta pošlou všechny cestovky, které mají nasmlouvané charterové lety. Podle našich informací je o únorové termíny obrovský zájem zejména kvůli tomu, že většina klientů po zastavení zájezdů projevila zájem o pozdější termín, dovolenou zrušila jen menšina z nich," konstatoval viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

V sobotu odletí na dovolenou klienti Exim Tours, další je budou následovat.

"Byli jsme první, kdo prodej zájezdů znovu obnovil. Zájem je tak velký, že na nedělní let do Hurghady jsme museli objednat letadlo s větší kapacitou, několik míst v něm ještě zbývá. To platí i o dalším charteru do Šarm aš-Šajchu," uvedl mluvčí cestovní kanceláře Fischer Daniel Plovajko s tím, že do Egpyta pošle Fischer 250 klientů.

Češi nebudou rozhodně první návštěvníci egyptských pláží po úprku turistů z letovisek na konci ledna. Už minulý víkend poslaly své klienty k Rudému moři cestovní kanceláře z Velké Británie.

"Naši delegáti, kteří jsou na místě, hlásí, že Britové teď mají dovolenou snů, protože jsou v letoviscích sami a dostává se jim nejlepších služeb," dodal Plovajko.

Zástupci cestovních kanceláří se shodují, že politickým vývojem v zemi oblíbená letoviska nijak neutrpěla. Také potíže se zásobováním, které hrozily před dvěma týdny, už v současné době patří minulosti.

Takhle Egypťané slavili pád prezidenta Mubaraka:

Obnovení zájezdů ale zdaleka nechystají všechny země. Jak upozornila ČTK, ruské cestovní kanceláře musí počkat, až ruské ministerstvo zahraničí zruší svůj zákaz prodeje zájezdů. Německé cestovní kanceláře plánují obnovení prodeje na konec února.

Britové a Němci jsou nejpočetnější národností mezi turisty, kterých každý rok do Egypta přijede podle odhadu společnosti Mag Consulting přes 13 milionů.

 

Právě se děje

Další zprávy