Central Group nabídne i luxus, začne u Národního muzea

Ekonomika Ekonomika
4. 9. 2013 20:00
Developerská společenost začne stavět "exkluzivní bytové domy"
Rezidence U Muzea.
Rezidence U Muzea. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Developerská společnost Central Group oznámila, že vstupuje do segmentu luxusního bydlení a zahajuje výstavbu exkluzivního bytového domu na pražských Vinohradech.

U Národního muzea postaví dům se 42 luxusními byty, prodej chce zahájit ve druhé polovině příštího roku. Generálním dodavatelem je společnost Průmstav. V následujících dvou letech plánuje Central Group další luxusní projekty.

První projekt se jmenuje Rezidence U Muzea a vznikne v proluce v Římské ulici jen zhruba 150 metrů od budovy Národního muzea. "Nabídne například kamenné obklady, hliníková okna, skleněná zábradlí a velmi luxusní řešení společných prostor domu," říká vedoucí marketingu Central Group Martina Pavlisová.

"V každém bytě bude samozřejmostí klimatizace, dále podlahové vytápění, dřevěné podlahy, předokenní žaluzie na elektrické ovládání, designově řešené exkluzivní koupelny, masivní dřevo na podlahách teras a další luxusní prvky. Navíc, všechny byty budou mít zabezpečovací systém s dotykovou klávesnicí," dodává. Společnost zatím nezveřejnila ani přibližnou cenu.

Na jaře příštího roku chce Central Group zahájit prodej několika stovek "vysoce nadstandardních" bytů v lokalitě Rezidence Central Plaza v Praze 3. Menší luxusní projekty připravuje na Břevnově, v Košířích a ve dvou smíchovských lokalitách Smíchova - na Nikolajce a na Zatlance. Velký luxusní projekt pak firma chystá na Kavčích horách v Praze 4 vedle Centrálního parku a v návaznosti na areál České televize.

Společnost Central Group se dosud zaměřovala především na střední a vyšší střední segment nového bydlení. Za devatenáct let prodala přes 10 tisíc nových bytů, domů a parcel ve 124 lokalitách. "Na pražském trhu nového bydlení máme dlouhodobě více než třetinový podíl," říká šéf společnosti Dušan Kunovský. Hlavní zaměření na střední segment bydlení se podle něj nezmění.

Central Group je jedním z lídrů tuzemského bytového trhu, zaměřuje se především na Prahu a okolí. Loni společnost prodala celkem 1309 bytů a zvýšila čistý zisk na rekordních 888,6 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy