Zrcadla pomohou s nedostatkem prostoru i světla

td
27. 12. 2011 1:13
Nejsou nijak drahá a přece dokáží byt proměnit k nepoznání - zrcadla zvětší prostor a prosvětlí byt
Foto: Reuters

U většiny bytů najdeme jedno zrcadlo v koupelně a druhé v předsíni. Tím výčet efektní a užitečné dekorace zdí končí, což je opravdu škoda. Zrcadla totiž neslouží jen k tomu, abychom si zkontrolovali, zda máme správně zapnutý kabát. V interiéru díky odrazu světla dokážou zrcadla zázraky, stačí jen vědět, jak je použít a nebát se zapojit fantazii. Odměnou bude neotřelý vzhled bytu a světlo i v místech, kde byste ho nikdy nečekali.

Zrcadla umožňují snadno opticky zvětšit prostor místnosti, ve které se nachází, obohatí ho totiž o prostor „za zrcadlem". Jejich použití se proto doporučuje hlavně v úzkých a tmavých předsíních či garsonkách o malé výměře. Zejména v menších bytech se nemusíte bát velkých zrcadlových ploch. Ještě před zavěšením zrcadla je však třeba zjistit, kam se bude světlo odrážet. Může se totiž stát, že při nepromyšleném umístění zrcadla bude odraz světla obyvatelům bytu vadit.

Podle feng-shui by se zrcadla neměla dávat do ložnice, příliš totiž rozptylují pozornost a brání v klidném spánku. Hodně lidí také rozptyluje, když v zrcadle vidí odraz vchodových dveří, nebo sebe sama. Jídelna, chodba a obývací pokoj jsou však pro elegantní zrcadla přímo stvořeny. Místo neorámované desky zvolte dekorativní rám, pokud zrcadlo nebude sloužit k prohlížení, můžete vyzkoušet i nezvyklé ozdobné tvary. Pozornost si také zaslouží vše, co se bude v zrcadle odrážet, aby se nestalo, že zrcadlo poukáže na slabé stránky bytu.

 

Právě se děje

Další zprávy