Vytvořte ratolestem vlastní dětské hřiště na zahradě

Andrea Berniová
3. 6. 2013 16:00
Trampolína, klouzačka, houpačky, prolézačky i pískoviště - to vše mohou mít děti na zahradě
Součástí domácího dětského hřiště může být i trampolína.
Součástí domácího dětského hřiště může být i trampolína. | Foto: Isifa/Thinkstock

Jak zabavit děti během dlouhých letních prázdnin, které začnou za necelý měsíc? Majitelé rodinných domů mají velkou výhodu: mohou využít zahradu. Co třeba vytvořit dětem na zahradě vlastní dětské hřiště?

Sehnat jednotlivé prvky hřiště dnes není vůbec obtížné. Prodávají se v internetových obchodech, v hobby marketech, ale i ve specializovaných kamenných prodejnách. Na výběr je z mnoha typů "atrakcí" různých velikostí a materiálů.

Klouzačka: pozor na její nosnost

Na dětském hřišti nemůže chybět klouzačka. Prodává se buď samostatně, anebo bývá spojena s dalšími prvky, například s prolézačkou či dětskou lezeckou stěnou.

Klouzačky se vyrábějí v nejrůznějších velikostech, typech i barvách. Většinou jsou plastové, žebřík ale může být i z kovu, s plastovými nášlapy. Při výběru klouzačky je kromě vzhledu a velikosti potřeba myslet i na její nosnost.

Oblíbená je i trampolína

Děti si určitě oblíbí také zahradní trampolínu. Vybírat můžete z různých typů a rozměrů trampolín. I zde je při výběru důležité, aby měla trampolína dostatečnou nosnost. Neměla by chybět ochranná síť, díky níž děti z trampolíny nespadnou. Trampolínu je také lepší připevnit k zemi, například speciálními kotvami. Pak s ní nehne ani silnější vítr.

Dalšími součástmi domácího dětského hřiště může být například dětská lezecká stěna, ale i různé prolézačky, nebo dětský domeček z plastu či ze dřeva.

Oblíbené jsou nejrůznější houpačky, pro menší děti také pískoviště. Pokud nevíte, co vybrat, bude nejlepší zeptat se dětí, co by na svém vlastním hřišti chtěly mít.

 

Právě se děje

Další zprávy