Vybíráte zahradní houpačku? Nechte si poradit

Ilona Víchová
7. 6. 2012 10:49
Zahradní houpačky vybírejte pečlivě, je to dárek pro celou rodinu. Víme jak na to!
Foto: vladeko.cz

Zahradní houpačka je ideálním dárkem pro celou rodinu. Zahradní houpačky byly a vždy budou příjemným doplňkem na vaší zahradě. Vybírejte pečlivě a rozmyslete si, zda chcete zahradní houpačku kovovou nebo dřevěnou.

Dětská zahradní houpačka slouží jen do té chvíle, než děti vyrostou. Uvažujte, zda není lepší rovnou koupit velkou nebo dokonce zahradní houpačku rozkládací, na které můžete pohodlně odpočívat. Podle čeho zahradní houpačky vybírat?

Zahradní houpačka - nosnost

Nejdůležitější vlastností při koupi zahradní houpačky je její nosnost. Vybírejte tak, že vezmete nejtěžšího člena rodiny a k němu přičtěte ostatní členy. Je dobré ještě nechávat rezervu, protože se může stát, že na houpačku nějak neopatrně skočíte a ona vás prostě neunese.

Dobře si zkontrolujte konstrukci. I když máte dvacet kilo i s postelí, pochybným konstrukcím se raději vyhněte. Pokud chcete opravdu luxusní zahradní houpačku, ujistěte se, jaké má funkce. Některé mají funkci polohování. Snadno z ní vytvoříte postel, na které můžete relaxovat a opalovat se. Určitě se ujistěte, zda jsou polštáře a podušky v ceně houpačky. Zahradní houpačky pořídíme v cenách od 2 do 20 tisíc korun. Záleží na materiálu, provedení a velikosti.

Luxusní zahradní houpačka

Výborným vybavením je stříška, která vás v letním horku ochrání před UV zářením. Pohodlí určuje podložka na sedáku. Podívejte se, z čeho je vyrobený. U zahradních houpaček dřevěných nemůžete počítat s tím, že to dřevo bude měkké. Určitě se ujistěte, z jakého materiálu jsou jednotlivé komponenty.

U zahradní houpačky kovové se ujistěte, že vám po týdnu venku nezreziví. Materiál a design je při výběru jen a jen na vás, jen je třeba si uvědomit, že přírodní dřevo bude vždy o něco dražší než houpačky kovové.

Zahradní houpačky pro děti

Při výběru zahradní houpačky pro děti, musíte být dvojnásobně opatrní. Dbejte hlavně na co největší bezpečnost. U takové houpačky nesmí chybět zábrana proti vypadnutí. Dále se ujistěte, zda je stabilní a při větším zhoupnutí nehrozí převrácení dítěte hlavou dolů. Určitě si překontrolujte bezpečné uchycení a ukotvení. Materiál by měl být nezávadný. Většinou se prodávají dřevěné houpačky nebo plastové. Ceny dětských houpaček začínají na 250 korun do 10 tisíc korun za celou dřevěnou konstrukci.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahradní houpačka pro vaše děti.

 

Právě se děje

Další zprávy