Veletrh Antique se zaměří na spojení starého a nového

Andrea Berniová
9. 4. 2013 12:00
Tématem veletrhu starožitností Antique je vzájemné působení moderního designu a starožitností
Veletrh starožitností Antique se blíží
Veletrh starožitností Antique se blíží | Foto: Jan Langer

Ve čtvrtek 18. dubna začíná 31. veletrh starožitností Antique. Ve výstavní síni Novoměstské radnice na pražském Karlově náměstí bude otevřen návštěvníkům až do neděle 21. dubna, a to vždy od 10 do 19 hodin. V neděli pak od 10 do 17 hodin.

Tentokrát se veletrh zaměří na vzájemné působení moderního designu a starožitností, na vztah starého a nového umění a designu v interiéru.

Právě s pomocí starožitných prvků je totiž možné vnést do moderního interiéru nádech originality. Ne vždy je vhodné kombinovat doplňky různých stylů či materiálů, ale díky pečlivému výběru může jeden odlišný prvek interiér vhodně ozvláštnit.

Chybět nebude ani doprovodný program, na kterém se podílí Asociace návrhářů interiérů. Přímo na veletrhu je možné si zakoupit starožitné dekorace či nábytek.

Pro starožitnosti i radu

Veletrh Antique se koná vždy na jaře a na podzim. Pořádá ho Asociace starožitníků a prezentují se na něm desítky vystavovatelů z celé České republiky

Vystavovatelé mohou návštěvníkům kromě prodeje předmětů také poradit, jak poznat hodnotu starožitnosti, kterou mají doma. Součástí veletrhu je i udělení ceny za nejlepší expozici a exponát.

Minulý podzimní veletrh Antique se zaměřoval na designový nábytek, secesní skleněné výrobky či šperky. Ten jarní zase na biedermeier, empír, romantismus či novogotiku.

Asociace starožitníků, která veletrh pořádá, sdružuje nejen obchodníky se starožitnostmi, ale také restaurátory, soudní znalce, historiky umění či sběratele starožitností a uměleckých předmětů.

 

Právě se děje

Další zprávy