Prohlédněte si byt, kde je technika na prvním místě

Prohlédněte si byt, kde je technika na prvním místě
...ve druhé třídě dceru při návratu domů přímo na ulici okradli. Nikdo si malé plačící holčičky ani nevšiml. To odstartovalo nový pohled rodičů na realitu a úvahy o tom, že někde na okraji města by asi bylo všem lépe. K rozhodnutí odstěhovat se byl už jen docela malý krůček. Věci se hnuly a všechno šlo ráz na ráz. Je k mání panelákový byt na sídlišti? Je blízko les a koupání? Stěhujeme se.
Zapřisáhlý milovník centra města by možná nevěřil, ale rodina si zvykla překvapivě rychle. Jako bonus navíc dostala k novému bytu příjemné procházky v klidném okolí, již zmíněný les a v létě chůzí dostupné koupání.  Čas plynul, dcera vyrostla, odstěhovala se, ale v bytě se toho mnoho nemění. Stále tu zní rock sedmdesátých let jako za mlada a stále tu má hlavní slovo a prostor technika, k níž čas od času přibývají novější moderní přístroje.
Kolik máte ve svém panelákovém bytě televizí? Jednu, dvě? Vy s babičkou dokonce tři? Kam se hrabete na pana Rosťu. V době, kdy jsme byt navštívili, jsme napočítali osm televizních přístrojů. V této chvíli jich ale bude už devět, protože v pokoji byl jeden nevykrytý slepý úhel.  Hlavní televizí je plazma a chystá se nová velká plazmová obrazovka na zeď, najdete tu moderní LCD monitory. Tady totiž rádi vidí na obrazovku z každého místa.
Ke koníčku, který si svého pána zcela osedlal, přivedla pana Rosťu především muzika. Když chce relaxovat nebo na něčem kutá, pustí si něco tvrdšího, pro požitek si dá soustředěný poslech Pink Floydů. Hudební vkus manželky je poněkud odlišný, ale to nevadí, protože ona má svůj pokoj a své špičkové vybavení, na kterém si může poslouchat to, co má ráda.  Ne, v jejím pokoji rozhodně nenajdete nic podřadného. Manžel ji vybavil zesilovačem Onkyo a monitory, které používá NASA. "Vidíš aspoň, jak si tě považuju," říkává manželce pan Rosťa, "NASA a ty!"
Foto: Panel Plus/ Jaroslav Hejzlar
Věra Tůmová
8. 2. 2013 22:12

Obyvatelé panelových bytů mají různé priority pro to, jak uspořádat své bydlení. Někdo mění dispozici bytu. Jiní se zase pokoušejí byt zařídit podle nejnovějších designových trendů. Časopis Panel Plus ale navštívil byt, kde má hlavní slovo audiovizuální technika. Pojďte s ním na návštěvu právě tam.

 

Právě se děje

Další zprávy