Máte rádi klasiku? Zkuste záclony a závěsy

Andrea Berniová
23. 10. 2012 14:51
Pokud se vám nelíbí žaluzie ani rolety, vraťte se k záclonám a závěsům
Záclony a závěsy vám zajistí soukromí
Záclony a závěsy vám zajistí soukromí | Foto: Aktuálně.cz

Pořídili jste si nějaké stínění do oken, nebo se stále ostrým slunečním paprskům nijak nebráníte? Nejde jen o světlo, žaluzie, rolety a jiné typy stínění nabízejí mnohem více soukromí. Díky stínění oken se můžete po bytě či domě pohybovat bez obav i večer, když rozsvítíte - nikdo vás neuvidí. Nikdo si nebude z protějšího okna či z ulice prohlížet zařízení vašeho interiéru, ani vás.

Co když se vám ale hliníkové žaluzie nelíbí, třeba proto, že jsou příliš strohé? Můžete zkusit dřevěné žaluzie, anebo látkové či bambusové rolety. Stále to není ono? Pak vsaďte na tu největší klasiku: záclony a závěsy.

Závěsy vybírejte podle typu interiéru

Kromě toho, že vám záclony i závěsy zajistí soukromí, dokážou také vhodně doplnit interiér. Máte domov zařízený ve starobylém stylu s tmavým lesklým nábytkem a ornamentálními prvky? Pak by se v pokojích mohly dobře vyjímat dlouhé těžké závěsy, po stranách oken svázané.

Do modernějších interiérů se hodí lehčí závěsy, mohou být také jednobarevné, ale seženete i vzorované. Barvy závěsů by vždy měly ladit se zařízením každé místnosti. Pokud si do obývacího pokoje pořídíte zelený závěs, zkuste k němu sehnat zelené dekorace - třeba svíčky, suché květiny či polštářky do křesel - anebo vymalujte stěny světle zelenou barvou.

Díky záclonám k vám není během dne příliš vidět (pokud nerozsvítíte), zároveň ale propouštějí do interiéru dostatek světla. Můžete mít záclony s květinovými motivy, s geometrickými tvary, anebo jednoduše hladké, bez vzoru. Záclony zdaleka nemusejí být jen bílé - seženete je v mnoha barvách, rozměrech i tvarech.

 

Právě se děje

Další zprávy