Máte doma málo místa? Pomůže rozkládací postel

Andrea Berniová
18. 12. 2012 11:31
Přes den vypadá jako jednolůžko a zabírá málo prostoru, večer z ní můžete udělat manželskou postel
Rozkládací postel pomůže s nedostatkem prostoru
Rozkládací postel pomůže s nedostatkem prostoru | Foto: Reuters

Máte malý byt? Můžete vyzkoušet různé triky, jak opticky zvětšit místnosti. Pomohou velká zrcadla, fototapety, anebo třeba vymalujte jednu stěnu tmavší barvou než ty ostatní. Pokud ale opravdu potřebujete více prostoru, optický klam vám nepomůže. Můžete vyměnit klasické dveře za ty posuvné - nepotřebují kolem sebe tolik místa. Pomohou i vestavěné skříně, které využijí každý centimetr prostoru.

Hodně místa zabírá postel - obzvlášť ta manželská. Pokud máte vysoké stropy, můžete si pořídit patrovou postel, která je umístěna vysoko nad zemí a dají se pod ni třeba naskládat skříňky. Další možností je rozkládací postel.

Zkuste rozkládací postel či sedací soupravu

Výhodou rozkládací postele je, že může celý den zabírat jen polovinu prostoru - tedy jako jednolůžko. Večer ji jednoduše rozložíte a stane se z ní manželská postel. Seženete i rozkládací sedací soupravy, ty jsou vhodné třeba do jednopokojových bytů, které nemohou nabídnout samostatnou ložnici a obývací pokoj.

V případě rozkládacích postelí je výběr menší než u těch klasických. Přesto se pokuste sehnat postel, která je kvalitní. Spánkem strávíte asi třetinu života, neodbývejte se tedy postelemi a matracemi, které pro vás nejsou vhodné. Kvalita spánku může ovlivnit vaši náladu, ale také zdraví.

Úložný prostor se může hodit

Rozkládací postele mohou nabízet i úložný prostor, který vám také pomůže s nedostatkem místa - můžete do něj umístit například peřiny, anebo něco jiného.

Možná právě ve svém novém malém bytě přemýšlíte, kam umístit vánoční stromek. Máte pocit, že se nikam nevejde? Právě rozkládací postel místo dvojlůžka vám může poskytnout trochu prostoru navíc.

 

Právě se děje

Další zprávy