Kupte si sedačku z kůže, vydrží toho hodně

Andrea Berniová
8. 11. 2012 11:00
Kožená sedací souprava nabízí mnoho výhod, mimo jiné i odolnost a dlouhou životnost
Kožená sedací souprava je odolná
Kožená sedací souprava je odolná | Foto: Isifa/Thinkstock

Pokud nově vybavujete obývací pokoj, pravděpodobně budete muset dříve či později vybrat vhodnou sedací soupravu. Je pro vás důležitější pohodlí, anebo vzhled? Jak by měla vaše sedací souprava vypadat? Promyslete, jakým barvám a jakému designu dáte přednost.

Sedačka může výt stroze moderní, anebo spíš klasická až starožitná. Záleží na tom, v jakém duchu je (nebo bude) zařízen zbytek interiéru. A co se týče barev, seženete jednobarevné sedací soupravy v tlumených i výrazných barvách. Možná se vám budou líbit spíš zajímavé vzory. A přemýšleli jste o kožené sedací soupravě?

Kožená sedačka vypadá luxusně, kůže je totiž vnímána jako drahý materiál. Dobře se udržuje: případné nečistoty stačí pouze setřít. Ani vylitý nápoj sedačku nezničí, pokud ji ihned otřete.

Roztoči se v kožené sedačce držet nebudou

Ač se to možná nezdá, kožená sedací souprava je vhodná pro alergiky. Kůže totiž do vnitřního čalounění nepropustí pot ani prach a roztoči tak nemají šanci. Další výhodou kožené sedačky je její odolnost. Nesvědčí jí ale přímé sluneční světlo, které by mohlo změnit její barvu. Neumisťujte ji moc blízko ke krbu či krbovým kamnům. Příliš tepla jí totiž nesvědčí.

Jaký typ kožené sedačky vybrat? Můžete mít tu rohovou, anebo klasickou dvojmístnou či trojmístnou. Přemýšlejte, kolik členů domácnosti sedačku obvykle používá a zda se na tu vámi vybranou pohodlně vejdou. Pokud si často zvete návštěvy, započítejte je také.

Uvažujte i o designu kožené sedačky. Seženete velmi moderně vypadající modely, ale i ty, které se hodí do interiéru zařízeného v klasičtějším stylu. Barva kůže je také na vás.

 

Právě se děje

Další zprávy