Kachlová kamna dodají interiéru nádech minulosti

Andrea Berniová
10. 9. 2012 10:32
V interiéru zařízeném v duchu starých dob nemohou chybět kachlová kamna
Kachlová kamna nemusejí být součástí vybavení pouze na chalupě
Kachlová kamna nemusejí být součástí vybavení pouze na chalupě | Foto: Profimédia

Pokud máte rádi staré časy a chcete, aby tomu odpovídalo i zařízení vašeho domu, nesmíte zapomenout na několik prvků. Určitě vybírejte bohatě zdobený dřevěný nábytek, přizpůsobit byste tomuto stylu měli třeba i schodiště, obrazy či podlahu. Nejlépe asi bude vypadat dřevěná podlaha upravená tak, aby nevzbuzovala dojem novoty a modernosti. Ale jak vyřešit vytápění? Radiátory se do interiéru zařízeného ve starobylém duchu vůbec nehodí. Nabízejí se krbová kamna či krby. Starožitný ráz interiéru ale můžete ještě umocnit, když si pořídíte kachlová kamna.

Kachlová kamna hřejí delší dobu bez častého přikládání

Tento typ kamen se samozřejmě hodí na chatu. Proč je ale nevyužít i v rodinném domě? Dnes už se staví z moderních a kvalitních materiálů. Kachlová kamna si můžete nechat navrhnout na míru - přesně podle možností interiéru a také podle vašeho přání. Jejich podobu tak můžete ovlivnit a přizpůsobit ji svým představám. A jaké jsou výhody kachlových kamen? Především se do nich vejde velké množství paliva. Jedním přiložením si tak zajistíte teplo na delší dobu a nemusíte stále přikládat v obavě, že oheň brzy vyhasne. Nespornou výhodou je také jejich originalita.

Chcete rustikální, anebo renesanční vzor?

Co se týče vzorů a barev kachlí, máte rozhodně z čeho vybírat. Barvy se pohybují od modré a zelené po béžovou, bílou nebo červenou. Na kachlích mohou být různé zajímavě zpracované vzory - rustikální, renesanční, secesní i barokní. Jen si vybrat. Pokud máte přece jen raději jednoduchost, vyberte kachle bez výrazného vzoru. Vše je na vás. Můžete se navíc spolehnout, že kachlová kamna má doma málokdo. Jestli máte rádi originalitu, určitě o jejich pořízení popřemýšlejte.

 

Právě se děje

Další zprávy