Je vám doma zima? Zahřejí vás topné obrazy

Andrea Berniová
5. 10. 2012 14:28
Už žádné nevzhledné radiátory ani vysušený vzduch. Topné obrazy dokáží topit efektivně
Proč by obrazy nemohly topit?
Proč by obrazy nemohly topit? | Foto: Aktuálně.cz

Zima se pomalu blíží. Ještě jste nezačali topit? Pak se ujistěte, že vůbec budete mít jak. Máte provedenou kontrolu plynového kotle? Pokud topíte pevnými palivy, nakoupili jste dostatek briket či palivového dřeva? Můžete topit i jinak - pomocí obrazů. Přesněji se jedná o infrapanely, které nesou určitý motiv, třeba právě obraz.

Jak infrapanely fungují? Produkují infračervené záření, které se šíří prostorem pomocí paprsků. Výhodou infračerveného záření je, že zahřívá předměty (stěny, nábytek, podlahu) i lidské tělo, ale nikoli vzduch. Může vám tak být příjemné teplo, ale nemusíte dýchat horký a vysušený vzduch. Místnost je vždy vytápěna rovnoměrně.

Při topení obrazy se nevíří prach

Pokud topíte radiátory, vzduch v místnosti cirkuluje, jak se teplo dostává do chladnějších částí místnosti. Když cirkuluje vzduch, dochází k víření prachu - to je nepříjemné obzvlášť pro astmatiky a alergiky. U topných obrazů se to nestane. Další výhodou je, že nevysušují vzduch - naopak vysuší vlhké zdi, čímž snižují riziko vzniku plísní. Navíc se mohou stát ozdobou interiéru, na rozdíl od radiátorů, které většinou nevypadají zrovna stylově (pokud si nevyberete designový kousek).

Vyberte si svůj vlastní obraz

Topný obraz je napájený z elektrické sítě. A jak bude vypadat? Máte na výběr z různých motivů. Pokud se vám žádný nebude líbit, můžete si zvolit vlastní fotografii a v elektronické formě ji dodat prodejci. Ten vaším motivem potáhne infrapanel. Můžete si vybrat i rám. Vznikne tak topný obraz přesně podle vašich představ.

Různé typy panelů nabízejí různou výhřevnost. Vybírejte tedy panel i podle toho, kolik metrů krychlových zvládne vytopit. Věděli jste, že i zrcadla mohou hřát? Koupelnové zrcadlo se tak nebude mlžit.

 

Právě se děje

Další zprávy