Jak můžete získat více úložných prostor?

Andrea Berniová
19. 12. 2012 11:23
Možná se potýkate s nedostatkem místa pro uložení všech vašich věcí. Změňte to

Máte malý byt? Můžete místnosti alespoň opticky zvětšit - pomohou třeba velká zrcadla či fototapety. Pravděpodobně ale hlavně potřebujete více místa a také úložného prostoru. Už opravdu nevíte, kam naskládat oblečení, nádobí a jiné věci?

Pomůže vestavěná skříň

Zásadní je využívat prostor efektivně a neplýtvat jím. Pomohou třeba vestavěné skříně. Ty si můžete nechat vytvořit na míru a využít tak každý centimetr místa - od podlahy až po strop. Není problém instalovat vestavěnou skříň pod šikmou střechu. Vnitřní rozložení skříně je jen na vás. Může mít mnoho polic, nebo také zásuvky i tyč na ramínka s kabáty či kalhotami. Velkou výhodou vestavěné skříně jsou její posuvné dveře, které při otevírání nepotřebují žádné místo navíc.

Nakupte boxy a krabice

Máte různé předměty rozložené na poličkách? Mnohem úspornější bude, když nakoupíte stylové krabice či boxy a jednotlivé věci do nich naskládáte. Box pak postavte na polici. Do jednoho boxu se vám podaří naskládat mnohem více věcí, než kolik by se jich vešlo na samotnou polici.

Můžete mít sedací soupravu s úložnými prostory. Schováte do nich třeba peřiny, anebo boty či bundy a kabáty. Seženete také nízké boxy s víkem a kolečky, které můžete zasunout pod postel. Je jen na vás, co do nich uložíte.

Možná další úložné prostory nepotřebujete

Přemýšlejte, jestli všechny ty předměty, které nemáte kam dát, budete ještě někdy potřebovat. Pokud ne, zbavte se jich. Jen zbytečně zabírají místo, kterého máte už tak nedostatek. Když projdete všechny skříně a police a vyhodíte to, co už neupotřebíte, možná zjistíte, že vlastně žádné další úložné prostory nepotřebujete.

 

Právě se děje

Další zprávy