Jak by vypadalo Centrum architektury podle studentů

Jak by vypadalo Centrum architektury podle studentů
1. místo - Tomáš Kučera, Pavel Fajfr, Aleš Kouřim, Tomáš Kroužil - FA ČVUT, Praha   Porota rovněž ocenila invenční výtvarné provedení s využitím kresby rukou (většina ostatních návrhů využívala spíše počítačového zpracování).   
1. místo - Tomáš Kučera, Pavel Fajfr, Aleš Kouřim, Tomáš Kroužil - FA ČVUT, Praha  Vítězný studentský tým na vhodnou lokalitu pro umístění svého projektu mezi Holešovicemi a Karlínem přišel po dlouhých diskusích a nezávisle na jakýchkoliv předchozích projektech. Výsledkem je subtilně působící lávka, která využívá principu tzv. Vierendeelova nosníku.
1. místo - Tomáš Kučera, Pavel Fajfr, Aleš Kouřim, Tomáš Kroužil - FA ČVUT, Praha   Podle autorů návrhu by měla lávka umožnit lidem nejen přechod z jednoho břehu na druhý, ale nabídnout i místo pro setkávání, přednášky a výstavy o architektuře a současně by měla vydržet i případnou povodeň.
2. místo - Bc. Martin Klicpera - FA ČVUT, Praha   „Návrh vtipně využívá malou nezastavěnou parcelu v Templové ulici, kterou však správně nechává částečně volnou a výstavní program umísťuje do dramaticky členěné hmoty v úrovni pražských střech. Porota oceňuje řešení, kdy současný výtvarný názor vstupuje harmonicky do organismu historického města."
Foto: Central Group
Věra Tůmová
13. 4. 2013 0:30

Lávka, dům-nedům, prostor pod náměstím i loď. Tak vidí chybějící výstavní prostor Centra architektury a designu dnešní studenti architektury. Do soutěže hlavního města Prahy a společnosti Central Group se přihlásilo 44 týmů z celé republiky. Podle odborné poroty v čele s architektem Zdeňkem Lukešem byl letošní 8. ročník úrovní přihlášených návrhů mimořádně dobrý. Studenti do soutěže poslali širokou škálu nápadů nejen na zajímavé lokality v hlavním městě, ale i na řešení samotného návrhu. Vítězné projekty a několik dalších zajímavých si můžete prohlédnout již zde, další pak až do 12. května na výstavě v Sále architektů na Staroměstské radnici v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy