Ekologické a promyšlené bydlení? Ano freedomek!

Ilona Víchová
20. 6. 2012 10:46
Ekologické, moderní a promyšlené bydlení? Freedomek je to, co hledáte!
Foto: Veronika Skálová

Nečekaně levné, moderní a hlavně ekologické bydlení, které nabízí freedomek, láká stále více zájemců o tento typ domu. Nízkoenergetické domy vám ušetří peníze i čas při výstavbě.

Freedomky se staly hitem. Jsou jednoduché, efektivní a velmi elegantní. Bydlení v nich je příjemné a dobře vyřešený prostor umožní pocit, že jde o velkou a prostornou stavbu.

Freedomek - o co vlastně jde?

Freedomky jsou vytvořené tak, aby jsme v nich mohli dlouhou dobu bydlet. Jsou vyrobené z ekologického materiálu - 95 procent tvoří převážně dřevo. Výroba je šetrná k životnímu prostředí a životnost stavby je stejně dlouhá jako klasické dřevostavby. Dům můžeme obývat více jak 70 let. Velkou výhodou je, že domek je minimálně náročný na údržbu.

Nastěhujte se do freedomku ještě ten den

Díky speciálním stěnám dům sám od sebe větrá. Výroba takového domku trvá od 4 - 12 týdnů. Domek vám přivezou na tahači a položí v celku na základové patky, které jsou šroubované do země.

Za méně než pět hodin máte kompletně dům připravený k nastěhování. Uvnitř najdete obytné místnosti, koupelnu a toaletu. Vyřešené jsou i úložné prostory a příjemná terasa. Vybavení je velmi důmyslně vymyšlené tak, abychom se cítili pohodlně i v tom nejmenším modelu. Design domku umožňuje umístění prakticky kamkoliv.

Pořiďte si freedomek

Freedomky jsou k dispozici vybavené nebo bez vnitřního příslušenství. Během jednoduché aplikace na stránkách si spočítáte, kolik bude stát a jaké vybavení je finančně nejvýhodnější. Součástí je tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, nebo si zvolíte jinak nákladné vytápění.

Cena nejmenšího domku o velikosti 16 metrů čtverečních se pohybuje okolo 349 tisíc bez vybavení koupelny. Horní hranice největšího typu domku L 4+1 včetně vybavení stojí 1 743 000 korun.

Freedomek a přístavba

K výstavbě potřebujete pouze stavební ohlášení. Pokud chcete domek jako neobytné prostory, obejdete se i bez ohlášení. V případě, že nemáte dostatek financí, můžete si pořídit menší domek a v budoucnu k němu připojit další modul. Během obývání jde spojený modul opět rozpojit a používat ho zvlášť.

K dostání jsou varianty S - obytná plocha 23 metrů čtverečních, velikost M - 42 metrů čtverečních, velikost L 2+1 - obytná plocha 55 metrů čtverečních, L 3+1 - 65 metrů čtverečních a L 4+1.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaké mohou být nízkoenergetické domy?

 

Právě se děje

Další zprávy