Díky závěsnému nábytku získáte doma více prostoru

Andrea Berniová
11. 1. 2013 10:35
Závěsný nábytek se hodí do malého bytu: nabídne úložný prostor, ale také dost volného místa
Připevněte nábytek ke stěně
Připevněte nábytek ke stěně | Foto: Aktuálně.cz

Máte malý byt? Pak jistě hledáte způsob, jak ho co nejlépe zařídit. Potřebujete v bytě dostatek úložných prostor, ale aby byt zároveň nebyl přecpaný nábytkem a nabízel tak i dost volného prostoru. To nebývá jednoduchý úkol. Pokud ale úložné prostory zaberou co nejméně místa, anebo budou chytře umístěné, mohlo by se to povést.

Pomohou například vestavěné skříně, které dokážou beze zbytku využít místo. Dalším řešením může být závěsný nábytek.

Pověste si nábytek na zeď

Jak už jeho označení napovídá, jde o druh nábytku, který se zavěšuje na stěnu, připevňuje se k ní. Může být tedy umístěn vysoko nad zemí, třeba až u stropu. Díky tomu reálně získáte více místa, třeba na sedací soupravu, psací stůl či postel.

Nabídka závěsného nábytku je široká. Seženete ho třeba v bílé barvě, ale i v dekoru, který napodobuje různé typy dřeva. Můžete mít klasické skříňky s neprůhlednými či skleněnými dvířky, anebo se zásuvkami, ale také poličky či rohové skříňky. Jestli opravdu nemáte místa nazbyt, přemýšlejte o skříňkách s posuvnými dvířky. Můžete si nechat vyrobit závěsný nábytek na míru. Zvolíte si jeho barvu a veškeré rozměry.

Pozor na sádrokarton

Zvažte ale, zda mají vaše stěny dostatečnou nosnost a zvládnou nápor několika plných skříněk. Například některé typy sádrokartonu by si s tím nemusely poradit. Pokud si nejste jistí, kolik toho vaše stěna udrží, můžete pomalu a postupně zkoušet přidávat další kusy nábytku a postupně je zaplňovat věcmi.

Výhodou závěsného nábytku také je, že se podlaha pod ním snáze uklízí. To oceníte obzvlášť v koupelně, kde by se jinak pod nábytkem mohly hromadit vlasy či prach. Tento typ nábytku také podlahu neničí.

 

Právě se děje

Další zprávy