Chcete v klidu relaxovat? Pořiďte si domácí saunu

Andrea Berniová
21. 8. 2012 14:05
Proč byste se u vás doma nemohli cítit skoro jako ve wellness centru?
Sauna nabízí příjemnou relaxaci
Sauna nabízí příjemnou relaxaci | Foto: Profimedia.cz

Rádi si užíváte relaxace v sauně, ale veřejné sauny vám připadají nehygienické? Máte rádi soukromí a nechcete se omezovat? Pořiďte si saunu domů. Budete mít vždy dost místa pro sebe, můžete v ní odpočívat, kdykoli se vám zachce, a to za mnohem lepších hygienických podmínek. Proč tedy chodit kvůli sauně do hotelu či sportovního centra? Dnes seženete sauny velmi úsporných rozměrů, které můžete mít doma.

V sauně můžete poslouchat hudbu

Saunu si můžete nechat vyrobit na míru a přizpůsobit ji tak prostorovým možnostem, které váš interiér nabízí. Dokonce se dá umístit i pod šikmou střechu v podkroví.

K sauně seženete i nezbytné doplňky: osvětlení, lávové kameny do saunových kamen, samostatné lavice i dveře, vědro a naběračku vody a samozřejmě saunová kamna. Dokonce koupíte i rádio určené speciálně pro umístění do prostředí sauny. Samozřejmostí by měl být vlhkoměr a teploměr.

Infrasauna nabízí lepší vzduch

Pokud byste se chtěli zahřát v sauně, ale zároveň v ní kvůli horkému a nedýchatelnému vzduchu nemůžete vydržet, nebo se vám z něj dokonce motá hlava, existuje řešení:  infrasauna. Ta funguje na principu infračerveného záření. Rozdíl je v tom, že infračervené záření zahřívá pouze okolní předměty (a také vaše tělo), nikoli vzduch.

Ten tak není horký a vy dýcháte bez problémů. I tento typ sauny můžete mít doma. Její montáž bývá snadná, navíc se dá zapojit do zásuvky, tak jako elektrické spotřebiče. Nemusíte se obávat ani páry. Proto se právě infrasauny hodí i do bytů v panelových domech. Stačí trochu volného prostoru. Užívejte si doma skoro jako ve wellness centru.

 

Právě se děje

Další zprávy