Autobazary AAA Auto mohou změnit majitele, souhlasí úřad

ČTK ČTK
13. 10. 2014 17:22
Návrh podala společnost Davena International, která náleží do skupiny Abris Capital Partners Limited.
AAA Auto
AAA Auto | Foto: Jiří Koťátko

Brno - Britská investiční skupina Abris může převzít skupinu autobazarů AAA Auto. Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodnutí zatím není pravomocné, řekl předseda úřadu Petr Rafaj.

Podle dřívějších informací se ale prodej zatím neuskutečnil. Schválení fúze antimonopolním úřadem je ale podmínkou dokončení případného prodeje.

"Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto rozhodl o povolení spojení," uvedl Rafaj.

Návrh na povolení spojení na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže podala společnost Davena International, která náleží do skupiny Abris Capital Partners Limited, která je činná zejména v oblasti investic a správy aktiv. V Česku tato skupina dosud nepůsobila.

AAA Auto provozuje 34 poboček v ČR, na Slovensku, v Rusku a Maďarsku. Majoritním vlastníkem firmy je její zakladatel Anthony Denny, který nyní jedná o prodeji akcií. Menší část stále drží drobní akcionáři, kteří získali akcie v rámci úpisu na burzách v Praze a Budapešti.

Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila do září meziročně prodej o pětinu na 48 495 aut. V září se odbyt zvýšil o 11 procent na 5603 prodaných ojetých vozů.
Společnost Davena International vlastní ze sta procent kyperská Mototech Holdings Limited. Abris založili v roce 2006 George Swirski a Neil Milne. Zaměřuje se na investice ve střední a východní Evropě. Mimo jiné má podíl v polském provozovateli flotil firemních aut Masterlease.

 

Právě se děje

Další zprávy