Zadarmo, ale i za desítky tisíc korun. Cena za navigaci v autech se hodně liší. Zmapovali jsme trh

Zadarmo, ale i za desítky tisíc korun. Cena za navigaci v autech se hodně liší. Zmapovali jsme trh
Alfa Romeo - Italská značka má poměrně drahé navigace. Základní model Alfa Connect NAV s obrazovkou 6,5 palce vyjde na 28 tisíc korun. Lepší kus nazvaný Alfa Connect 3D už ale stojí 62 tisíc korun. Má větší displej 8,8 palce. Ceník patří sedanu Giulia.
Audi - Za navigační systém, který je součástí MMI, se platí navíc minimálně 42 300 korun. Dalších 3100 korun navíc vám koupí větší uhlopříčku. Řeč je o modelu A4.
BMW - BMW má složité ceníky. V případě řady 3 si můžete vybrat z několika paketů. Například balíček BMW ConnectedDrive Advanced vyjde s navigací na 52 884 korun.
Citroën - U francouzské automobilky jsme si vybrali kompaktní SUV C4 Cactus. Displej s uhlopříčkou sedmi palců je už v základní výbavě. Aby dostal navigační funkci, je potřeba zaplatit navíc 16 400 korun. Ve vyšší výbavě je ale navigace v ceně.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
10. 5. 2017 7:07
V některých autech najdete navigaci jako součást vyšších výbav, v jiných je nutné si za ni připlatit třeba i 50 tisíc korun. Automobilky si za své systémy účtují opravdu rozdílné sumy. Zmapovali jsme český trh, když jsme vybrali od každé značky vždy jeden reprezentativní model a podívali se na cenu, za kterou se u něj navigace nabízí. Rozdíly vás možná překvapí.

Připravili jsme přehled všech nových aut do 300 tisíc korun s navigací v ceně.

 

Právě se děje

Další zprávy