Výrobce sportovních vozů Ferrari vstoupil na milánskou burzu. Počáteční cena za akcii byla 43 eur

ČTK ČTK
4. 1. 2016 11:17
Značka Ferrari je již definitivně vyčleněna ze skupiny Fiat Chrysler Automobiles. S akciemi Ferrari se nejprve začalo obchodovat na burze v New Yorku. Stalo se tak již vloni v říjnu. Deset procent Ferrari stále vlastní Pietro Ferrari, syn zakladatele značky Enza Ferrariho. Zbývající podíl připadl akcionářům FCA.
Foto: Ferrari

Milán - Italský výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari dnes vstoupil na milánskou burzu. Završil tak své vyčlenění ze skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA). S akciemi Ferrari se již loni v říjnu začalo obchodovat na burze v New Yorku.

Skupina FCA v říjnu v rámci primární emise na newyorské burze prodala zhruba desetiprocentní podíl ve Ferrari. Dalších 80 procent akcií Ferrari v neděli rozdělila mezi své akcionáře. Zbývajících deset procent Ferrari vlastní Piero Ferrari, syn zakladatele značky Enza Ferrariho.

Akcie Ferrari vstoupily na milánskou burzu s cenou 43 eur za kus. Krátce po otevření burzy však jejich cena klesla pod 42 eur a obchodování s nimi bylo na krátkou dobu přerušeno, napsala agentura AP.

Největším akcionářem Ferrari je s podílem 23,5 procenta rodina Agnelliů, která kontroluje skupinu FCA. Ta vznikla předloni spojením italské automobilky Fiat s americkým partnerem Chrysler. Cena akcií FCA se v důsledku oddělení divize Ferrari propadla o 33 procent, napsala agentura Reuters.

 

Právě se děje

Další zprávy