Oblíbené verze octavií a yeti jsou dostupnější. I bez úvěru

Radek Pecák Radek Pecák
7. 8. 2015 6:08
Vozy s akční výbavou Fresh jsou k dostání se silnější verzí benzinového turmobotoru 1,2 TSI nebo s dieselem 1,6 TDI.
Výbavu Fresh Škoda spojila s méně výkonnými motory.
Výbavu Fresh Škoda spojila s méně výkonnými motory. | Foto: Škoda Auto

Tuzemské zastoupení automobilky Škoda učinilo na počátku srpna krok, který zákazníkům dává šanci pořídit si výhodněji již poměrně dobře vybavené modely Yeti a Octavia. Akční verzi s označením Fresh, která dosud byla k mání pouze pro ty, kteří si auto kupovali prostřednictvím značkového financování, teď nabízí i pro ty, kteří zaplatí v hotovosti.

Nabídka může zaujmout motoristy, kteří mají zájem o vůz vybavený prvky jako je dálkově ovládané centrální zamykání, klimatizace, rádio či palubní počítač.

Dosud by patrně volili výbavu s označením Ambition (druhá nejnižší z celkových čtyř). Taková octavia s karosérií liftback a výkonnější verzí benzinového turbomotoru 1,2 TSI má ceníkovou cenu 439 900 Kč. Akční Octavia Fresh je ale o dvanáct tisíc korun levnější. Obsahuje přitom všechny zmíněné součásti výbavy, a navíc ještě multifunkční volant, kola z lehkých slitin, zadní parkovací senzory, tempomat a vyhřívaná sedadla vpředu.

Stejná akce se týká zmíněných motorizací u kombíku, za který se stále připlácí 30 000 Kč.

Výbavu Fresh je možno zvolit také se zmiňovaným motorem spojeným s automatickou převodovkou, a rovněž s dieselovým motorem 1,6 TDI (81 kW). Převodovka může být rovněž manuální či automatická, k mání je takový vůz i s pohonem všech kol. Porovnání octavie combi s konkurenčními vozy Hyundai i30 Combi a Volkswagen Golf Variant najdete zde.

Analogicky Škoda postupovala i u svého dosud jediného sportovně užitkového vozu Yeti. U něho je zvýhodnění v rozmezí osm až dvanáct tisíc. Největší úspora je při volbě motoru 1,2 TSI (81 kW), o deset tisíc je výhodnější motor 1,4 TSI (92 kW) a dvoulitrový turbodiesel lze získat o osm tisíc levněji. Yeti s motorem 1,2 TSI a s pohonem pouze předních kol tak stojí ve verzi Fresh 419 900 Kč.

Uvnitř jsou stejné položky výbavy jako u stupně Ambition, jako prémii Škoda přidává zadní parkovací senzory, klimatizaci pro dvě různé zóny, vyhřívaná sedadla a dešťový senzor. Obrázek o tom, jak je nyní yeti výhodný v porovnání s Mazdou CX-3 a Suzuki S-Cross si dobře uděláte na této stránce.

 

Právě se děje

Další zprávy